Grbalj spremio zamku za šampiona, Mogren ruši tradiciju protiv Zete

Petrovac će na renoviranom stadionu pod Malim brdom odigrati prvi meč pred svojim navijačima još od 7. novembra 2012. godine
3 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2013. 10:03h

Spektakl u Petrovcu - domaćin će na renoviranom stadionu pod Malim brdom dočekati Budućnost i odigrati prvi meč pred svojim navijačima još od 7. novembra 2012. godine.

Petrovčani su u međuvremenu kao domaćini igrali u Podgorici, Budvi ili u Radanovićima. Uz pomoć Opštine Budva, FSCG i sponzora, u rekonstrukciju stadiona uložili su više od 200 hiljada eura, pokazavši mnogim drugim klubovima Gori Gori (koji ulažu novac u tim, a nemaju najosnovnije infrastrukturne uslove) kako treba da se radi.

Uz meč na “petrovačkoj Kantridi”, vanredno kolo Telekom 1. CFL obilježiće još dva duela - drugoplasirana Sutjeska dočekuje petoplasirani Grbalj, dok trećeplasirani Mogren čeka četvrtoplasiranu Zetu.

Pobjeda uveličava ceremoniju

Pobjeda nad podmlađenom ekipom Budućnosti, koja je u prva tri kola osvojila samo bod, uveličao bi ceremoniju u Petrovcu, ali je domaćin svjestan da neće biti lako.

"I u ovom, ali i u bilo kojem drugom sastavu, moramo da repektujemo Budućnost. U pitanju jer poletna i mlada ekipa, željna dokazivanja. I u tome leži njihova najvća prednost. Naša je iskustvo, uigranost, mogućnost dobre rotacije ali i želja za prvim trijumfmom na renoviranom stadionu. Daćemo sve od sebe da obradujemo, nadam se, prepune tribine", rekao je kapiten Petrovca Željko Mrvaljević, nekadašnji igrač Budućnosti.

Na renoviranom stadionu u Petrovcu ima 1.450 sjedećih mjesta, ne računajući ložu u kojoj će danas sjedjeti i čelnici Saveza na čelu sa Dejanom Savićevićem. Cijena ulaznice za sjevernu i zapadnu tribinu iznosi tri eura, a za donji dio lože pet eura.

Budućnost stiže u Petrovac da uveliča spektakl domaćina, ali i da proba da osvoji prve bodove u novom šampionatu. Iako su u ljetnjem prelaznom roku drastično podmladili tim, Podgoričani su krenuli ispod očekivanja, u prva tri kola uzeli su samo bod.

"Start nije baš očekivan, ali oscilacije idu sa mladim timom. Nadam se da ćemo već danas popravit bodovni saldo, iako nas očekuje vrlo teško gostovanje, protiv domaćina koji je motivisan jer će nakon duže vremena igrati na svom stadionu. Moramo da odigramo pametno čvrsto i odgovorno", kaže trener Budućnosti Nenad Vukčević, koji ponovo ne može da računa na najzvučnije ljetnje pojačanje, Marka Ćetkovića.

Grbalj napada šampiona

Sigurna i ubjedljiva pobjeda u nedjelju nad Dečićem ulila je dodatnu dozu fudbalerima Sutjeske pred današnji okršaj sa Grbljem, koji tradicionalno pruža dobre partije kraj Bistrice.

U redovima aktuelnog šampiona u superlativu govore o timu iz Radanovića, ali, kaku kažu, Bistrica mora ostati neosvojiva tvrđava za sve rivale...

"Grbalj je oformio tim za respekt, sa kvalitetnim pojedincima koji igraju lijep fudbal i uvijek teže nadigravanju što je za svaku pohvalu. Ipak, kvalitet je na našoj strani, ali to moramo dokazati na terenu. Vjerujem da će linije u timu funkcionisati na najbolji mogući način i da ćemo upisati treći ovosezonski trijumf. Iz meča u meč igramo sigurnije, tečnije ali i efikasnije. Nadam se da ćemo to potvrditi i protiv Grblja. U svakom slučaju najbitnije je da osvojimo tri boda, pa makar pobjeda bila i minimalna", kaže je Igor Ćuković, defanzivac Sutjeske koji je na meču sa Dečićem postigao svoj prvi ovosezonski gol.

Grbljani opet neće imati sjajnog napadača Nikolu Ašćerića, koji je odstranjen iz tima jer nije produžio ugovor, ali i pored toga vjeruju da mogu da zaprijete šampionu.

- Sutjeska je favorit, ne samo u ovom meču, već i za titulu. Biće dobra i otvorena utakmica, jer mi volimo da se nadigravamo, a teren u Grblju je idealan za to. Nadam se da će biti neizvjesno - kaže Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Mogren se protiv Zete vraća na pobjednički put

Mogren čeka Zetu u Budvi, a desetka Budvana Goran Burzanović igraće protiv tima u kojem je proveo minulih pet sezona.

"Najljepše trenutke u karijeri proveo sam u Zeti, upravo iz tog iskustva znam da nas čeka težak meč protiv mladih igrača koji su željni dokazivanja, predvođeni iskusnim trenerom Mladenom Vukićevićem".

Burzanović, jasno, neće biti sentimentalan - cilj Budvana je titula, samim tim i pobjeda u današnjem meču.

"Napravili smo dobar tim, a uporedo sa tim stigle su priče o tituli. Ne bježimo od toga, ali ne osjećamo pritisak, posebno sada na početku sezone, jer ima tek da se igra", dodaje Burzanović.

Budvani će pokušati i da prekinu lošu tradiciju, jer nisu savladali Zetu na posljednjih šest mečeva, od čega su doživjeli tri poraza, uključujući i majski 4:1 na svom terenu.

I Zeta je u vrhu nakon tri kola, šest bodova osvojila je u kući, a danas će pokušati da se pokaže i u gostima.

"Igramo protiv najkvalitetnije ekipe u ligi, prepuštamo im ulogu favorita, ali isto tako vjerujemo u svoje mogućnosti. Malo koja ekipa se tako bori kao što je slučaj sa nama, uz sjajnu fizičku spremu i individualne kvaliteta ubijeđen sam da možemo do pozitivnog rezultata - kaže kapiten Zete Miloš M.Radulović.

Lider Čelik gostuje u Tuzima i pokušaće da upiše i četvrtu pobjedu na startu sezone.

"Sigurno je će domaći biti motivisan, ali ni nama neće nedostajati motiva. Naš cilj su tri boda, mada ni remi ne bi bio neuspjeh", rekao je Ivan Ivanović, napadač Čelika.

Mornar će protiv Rudara u Bari pokušati da potvrdi veliki trijumf nad Budućnošću u Podgorici prije četiri dana, a Pljevljaci da zabilježe prvu pobjedu ove sezone.

Biće interesantno na Starom aerodromu - Mladost je favorit protiv Lovćena, iako je prošle sezone poražena 5:0 od istog rivala na svom stadionu.

PAROVI

DEČIĆ - ČELIK (17.00)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

MLADOST - LOVĆEN (17.00)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

MOGREN - ZETA (17.00)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

MORNAR - RUDAR (17.00)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

PETROVAC - BUDUĆNOST (17.00)

Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

SUTJESKA - GRBALJ

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

Galerija

Bonus video: