Žele na pauzu sa svih 12 bodova

"Najvažnije je da nas krasi pobjednički mentalitet, momci imaju pošten odnos prema igri i to nam se vraća na pravi način", rekao je trener Slavoljub Bubanja
55 pregleda 1 komentar(a)
Darko Zorić, Foto: Savo Prelević
Darko Zorić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2013. 11:43h

Trijumf na otvaranju sezone pod Golubinjom, zatim rutinska pobjeda nad Zetom u Nikšiću i najnoviji uspjeh protiv Lovćena na Cetinju, doveli su Čelik na vrh prvoligaškog karavana. Sa stoprocentnim učinkom u prva tri kola “metalurzi ” su dobili epitet najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnje sezone. Ipak, u redovima nikšićkog prvoligaša spuštaju loptu na zemlju, svjesni da će do kraja polusezone biti uspona i padova.

"Prezadovoljan sam ostvarenim u prva tri kola. Istina, pribojavao sam se uvodnih mečeva jer je poznato da smo oformili praktično novi tim, koji je još uvijek u fazi uigravanja. Ne mogu reći da sam zadovoljan igrom jer još uvijek ne funkcionišemo onako kako bih ja želio. Najvažnije je da nas krasi pobjednički mentalitet, momci imaju pošten odnos prema igri i to nam se vraća na pravi način. Raduje podatak da teško primamo golove, da stvaramo šanse i da ih ujedno i realizujemo. Evidentno je da nam forma ide uzlaznom putanjom, što je dobar znak pred naredne mečeve. Rekao sam još ranije da ćemo nakon prve prvenstvene pauze biti još bolji, što ne znači da ćemo uvijek pobjeđivati. U svakom slučaju ja sam po prirodi optimista, isto želi da prenesem i na fudbalere", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Raspored je bio nemilosrdan za Zorića i društvo na stratu osmog šampionata Crne Gore, zbog čega ih u narednom kolu očekuje treće ovosezonsko gostovanje, ovoga puta Dečiću u Tuzima. Ipak, nezavisno od toga gdje i protiv koga igraju ambicije ostaju iste, tako će biti i protiv povratnika u prvoligaško društvo.

"Lakih utakmica nema. Liga je dosta izjednačena, svak svakoga može da pobjedi. Očekujem da će se voditi neizvjesna borba i za vrh tabele, ali i za opstanak u ligi. Moja želja je da do pauze ostvarimo maksimalan učinak kako bi u dobrom raspoloženju dočekali nastavak prvenstva. Neće biti lako je nas očekuje teška utakmica u Tuzima. Ipak, samopuzdaja imamo na pretek i to moramo dokazati na terenu. Sva priča pada u vodu ako nismo pravi tamo gdje treba. Vjerujem da imamo kvalitet da nastavimo u pobjedničkom ritmu", zaključio je Bubanja.

Zorić i Isidorović na vrhu liste strijelca

Poput svog tima, koji je prvi na tabeli, i vezista Čelika Darko Zorić je vrhu jedne tabele – liste strijelaca.

Kapiten Čelika je, naime, jedini igrač crnogorskog šampionata koji je davao golove na sva tri meča i sa tri pogotka dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca sa Isidorovićem iz Sutjeske.

Po dva gola dali su njegov saigrač Ivanović, potom Janković iz Grblja, Kaluđerović iz Rudara, Vujović iz Petrovca…

Bonus video: