Napoli silan sa Benitesom, Roma slavila u Livornu

Gonzala Iguaina nije htio gol na debiju, ali jeste njegovog starog saigrača iz Reala - Hoze Kaljehon ubacio je loptu u mrežu u 32. minutu i podigao na noge dobro popunjeni stadion
4 komentar(a)
Hamšik, Foto: Beta/AP
Hamšik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.08.2013. 21:15h

Može li Napoli da parira Juventusu u trci za titulu rano je za ocjene nakon prvog kola, ali je ekipa sa juga poslala dobre signale - ekpa Rafe Benitesa ubjedljivo je slavila protiv Bolonje (3:0) i, simbolično, zasjela na prvo mjesto nakon 1. kola.

Gonzala Iguaina nije htio gol na debiju, ali jeste njegovog starog saigrača iz Reala - Hoze Kaljehon ubacio je loptu u mrežu u 32. minutu i podigao na noge dobro popunjeni stadion “San Paolo”.

Novajlila je načeo Bolonju, a dokrajčio starosjedilac - Hamšik je u posljednjim sekundama prvog, a onda i početkom drugog poluvremena, nagovijstio da će Napolitanci imati municije u trci za titulu.

Sjajno je krenula i Roma, a trener Rudi Garsija izvrsno debitovao na klupi - “vučica” je slomila Livorno u drugom poluvremenu, nakon mnogo bolje igre i revije promašenih šansi tokom cijelog meča.

Ono što napadačima nije uspjelo sa svega nekoliko metara, Danijeleu de Rosiju je pošlo za nogom sa preko 30 - legendarni vezista rimskog kluba poslao je projektil u mrežu u 65. minutu za veliko slavlje Rimljana u komunističkom gradu. Radost se nije ni stišala, a Florenci je sjajnom dijagonalom dokrajčio domaćina za 0:2...

Po istom receptu kao i Roma krenuo je Inter, s razlikom što se Đenova držala bolje od Livorna. Kada je, međutim, Nagatomo 15 minuta prije kraja otvorio goste, bilo je puno lakše za momke Valtera Macarija. Argentinac Palasio je u nadoknadi dokrajčio svoj bivši klub.

Lacio je protiv Udinezea već u 16. minutu vodio 2:0, ali mu je trebalo puno sreće da dođe do pobjede, dok je pojačana Parma igrala samo 0:0 sa Kjevom kod kuće.

Rezultati:

Napoli - Bolonja 3:0

Kaljehon 32, Hamšik 45+2, 63

Kaljari - Atalanta 2:1

Naingolan 28, Kabrera 63 - Stendardo 27

Lacio - Udineze 2:1

Ernanes 13, Kandreva (penal) 16 - Muriel 60

Livorno - Roma 0:2

De Rosi 65, Florenci 67

Parma - Kjevo 0:0

Torino - Sasuolo 2:0

Brigi 40, Ćerći 63

Inter - Đenova 2:0

Nagatomo 75, Palasio 90+2

Subota

Sampdorija - Juventus 0:2 (0:1)

Verona - Milan 2:1 (1:1).

Bonus video: