Radojičić: Možemo još bolje

"Sigurno da možemo puno bolje i nastojaćemo da popravimo neke segmente koji me ne zadovoljavaju.", rekao je Radojičić poslije pobjede nad Dečićem (4:1)
56 pregleda 3 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.08.2013. 08:47h

U posljednjem meču 3. kola fudbaleri Sutjeske sasvim zasluženo savladali su Dečić i drugom prvenstvenom pobjedom približili se lideru i gradskom rivali Čeliku na dva boda. Izabranici Dragana Radojičića od samog starta preuzeli su kontrolu nad utakmicom i relativno brzo otvorili rivala, koji je, istina, uspio u 24. minutu da poravna rezultat. Međutim, takav epilog dodatno je motivisao Isidorovića i saigrače da do vrha napune mrežu povratnika u prvoligaško društvo...

"Odigrali smo dobru utakmicu, zadovoljan sam rezultatom, iako smo nakon ranog vođstva dozvolili protivniku da se vrati u život. Poslije izjednačenja trgli smo se i do odaska na odmor uspjeli da povedemo, a u nastavku da brzo riješimo utakmicu. Sigurno da možemo puno bolje i nastojaćemo da popravimo neke segmente koji me ne zadovoljavaju. Najavio sam i to očekujem da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Dali smo, ipak, već osam golova u tri meča i sa te strane smo zadovoljni", rekao je Radojičić poslije meča.

Prvu ozbiljniju priliku imali su domaći u 5. minutu - Bečelić je u šesnestercu odlično uposlio Isidorovića, koji je otvorenim dijelom stopala gađao nebranjeni dio mreže Gačevića, ali je golman gostiju sjajnom paradom odbio loptu u korner. Ipak, upravo nakon kornera Sutjeska je došla do prednosti – Bečelić je uputio oštru loptu u peterac, na pravom mjestu našao se Ćuković i iz neposredne blizine gađao u mrežu - 1:0.

Poslije vođsta Sutjeska je imala loptu u posjedu, ali ne i mirnoću kada je protivnik osvoji, jer je u nekoliko navrata Dečić olako dolazio u gol-poziciju. U 9. minutu gosti su preko Bojana Lazarevića bili nadomak izjednačenja, ali je na golu Sutjeske stajao sjajni Janjušević.

Sutjeska je mogla do novog gola (u 20. u 21. minutu šanse je imao Radonjić, nakon ubacivanja Masata i Stevovića), a onda je neočekivano stiglo izjednačenje - nakon kornera Padovića u 24. minutu odbrana domaćih odbila je loptu do istog fudbalera, koji je uputio rezantan centaršut za Ramovića i Janjušević je bio nemoćan - 1:1.

Primljeni gol trgao je aktuelnog šampiona, koji je ubrzo postavio stvari na svoje mjesto. Poslije još jedne šanse Radonjića, te pokušaja Stevovića i Ćukovića, odbrana Dečića opet je kapitulirala u 38. minutu - Isidorović je iz drugog pokušaja matirao Gačevića za 2:1.

U nastavku je domaćin zaigrao znatno agresivnije, sigurnije i preciznije, našta protivnik nije imao odgovor. U 49. minutu Ognjanović je sa svoje polovine uputio loptu za Stevovića, koji je najprije primio a zatim preciznim udarcem savladao Gačevića.

Sigurno vođstvo dodatno je motivisalo Nikšićane koji su u 54. minutu postigli i četvrti gol. Bečelić je sa desne strane uposlio Radonjića, ovaj petom produžio za Isidorovića, koji je postigao svoj drugi gol na meču.

Trener Radojičić je potom izrotirao ekipu (Isidorovića je zamijenio Nikolić, a Radonjića Vladan Karadžić), što nije smanjilo ubojitost Nikšićana. Jer, u 65. minutu dva puta se tresao okvir gola Tuzana. Prvo je Stefanović sa ivice šesnesterca uzdrmao prečku, zatim se lopta odbila do Pejovića, nakon čijeg šuta je stativa bila saveznik gostiju. Pokušao je i Masato, poslije čega su oba tima predahnula do kraja...

"Uspjeli smo da se vratimo nakon ranog gola Sutjeske, a onda su uslijedile greške naših defanzivaca za šta smo kažnjeni drugim i trećim golom. Sigurno da bi domaćinu bilo puno teže da nismo uoči odlaska na odmor primili gol. U nastavku ponovili smo iste greške tako da je poraz bio neminovan", rekao je Fuad Krkanović, trener Dečića.

SUTJESKA - DEČIĆ 4:1

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca 800. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Milos Asović (Berane). Strijelci: Ćuković u 6, Isidorović u 38. i 54. i Stevović u 49. minutu za Sutjesku, Ramović u 24. minutu za Dečić. Žuti kartoni: Novović, Zlatičanin (Dečić).

Sutjeska: Janjušević -, Bečelić 7, Ognjanović 7, Ćuković 7,5, Stijepović 7, Stefanović 7, Stevović 7, Pejović 7 (Jovović), Isidorović 8 (Nikolić), Masato 7, Radonjić 7 (V.Karadžić).

Dečić: Gačević 5, Popović 5 (Kuč), Novović 5, Ramović 6, Zlatičanin 5, Lazarević 5, Vučić 5, Padović 5 (Vučković), Ljuljđuraj 5, Adžović 5 (Ajković), Vujačić 5.

Bonus video: