Čelik šetnjom kroz Cetinje: "Metalurzi" sami na vrhu

“Metalurzi” su slomili otpor domaćina sa dva gola u drugom poluvremenu, iako su bolji fudbal igrali i u prvom dijelu...
0 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.08.2013. 09:43h

Fudbaleri Čelika ostali su sami na vrhu tabele nakon novog, trećeg po redu trijumfa u novoj sezoni. Poslije Rudara u Pljevljima i Zete u Nikšiću, pred ekipom Slavoljuba Bubanje pao je Lovćen, i to na Cetinju.

“Metalurzi” su slomili otpor domaćina sa dva gola u drugom poluvremenu, iako su bolji fudbal igrali i u prvom dijelu...

"Znali smo da će Lovćen krenuti naprijed jer mu nedostaju bodovi, zbog toga smo zatvorili prilaze golu i čekali šansu iz kontri i polukontri. Postigli smo gol u idealno vrijeme, na početku drugog dijela, kasnije je bilo sve lakše. Iako smo prvi na tabeli, ne zavaravam se, ovo je ekipa koja je još u stvaranju i imaćemo dosta problema u igri. Pokušaćemo, međutim, da osvojimo što više bodova", kazao je Bubanja poslije meča.

Nakon po jednog opasnog pokušaja u prvom dijelu (Račić za Čelik, Halilović za Lovćen), Nikšićani su poveli u 4. minutu nastavka - Videkanić je sjajno prošao po lijevoj strani i centrirao, a Đalac glavom pogodio mrežu.

Ispostavilo se da je taj detalj i odlučio meč, jer Cetinjani više nisu mogli da se vrate u igru...

"Igrali smo prvi meč pred svojim navijačima, i to sa ekipom koja je formirana na brzinu. Naletjeli smo na nešto čvršćeg protivnika, koji je puno manje griješio, i zato smo izgubili - kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

Sve dileme oko pobjednika “metalurzi” su riješili u 73. minutu, kada je Darko Zorić sjajno pogodio iz slobodnog udarca za 0:2. Baš kao i Čelik, i Zorić ima stoprocentan učinak na početku sezone - gol po meču, ukupno tri...

Lovćen je mogao da ublaži poraz 12 minuta prije kraja, ali je Aković sjajno odbranio šut Merdovića.

LOVĆEN - ČELIK 0:2

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 300. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Đalac u 49. i Zorić u 73. minutu. Žuti kartoni: Martinović, Mirković, Vušurović (Lovćen), Aković, Ivanović, Videkanić, Jovović, Račić, Nikolić (Čelik).

Lovćen: Dragojević -, Radunović 6, Martinović 5,5, Tatar 6, Damjanović 5,5, Mirković 5,5, Radović 5,5 (Merdović), Vušurović 5,5, Halilović 5,5, Brnović 5,5 (Bogdanović), Stojanović 5,5 (Perutović).

Čelik: Aković 6,5, Krsteski 6,5, Mujdragić 6,5, Ivanović 7 (Kalezić), Đalac 7,5 (Nikolić), Videkanić 7, Hadžibulić 6,5, Zorić 7,5 (Kosović), Jovović 7, Račić 6,5, Brnović 6,5.

Bonus video: