Petrovcu bod u Grblju: Umalo potpuni obrt

Pokazali su Malovrazićevi momci karakter, drskost i snagu da se vrate poslije dva gola minusa i već viđenog poraza u Radanovićima
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Boris Pejović
Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.08.2013. 09:12h

Baš kao i prije sedam dana, opet poslije minusa, opet na stadionu Grblja, i opet istim rezultatom (2:2), Petrovac je uspio da stigne do novog boda.

I ne samo to. Pokazali su Malovrazićevi momci karakter, drskost i snagu da se vrate poslije dva gola minusa i već viđenog poraza u Radanovićima. U nadoknadi vremena, preko rezerviste Dragićevića, Petrovčani su mogli i do sva tri boda, ali se ispriječio okvir gola.

Sa druge strane, Grbalj je samo na momente pokazao koliko može. Granitna odbrana čete Aleksandra Nedovića pala je na jučerašnjem ispitu, a posebno je bila ranjiva poslije prekida...

"Ponovo smo nakon sigurnog vođstva primili gol iz prekida i moraćemo da radimo na tome. Imali smo sve, a na kraju bili na ivici poraza. Ipak, biće vremena da ispravimo greške, Petrovac je dobra ekipa", kazao je Nedović poslije meča.

A sve je počelo dobro za domaće. Filigrantska akcija Vukčević-Janković i rutinska realizacija Ivana Delića donijeli su Grbljanima ranu prednost. U finišu prvog poluvremena kontakt u šesnaestercu gostiju između Šofranca i Vukčevića arbitar Dabanović je okarakterisao kaznenim udarcem, a siguran sa penala bio je Janković.

A onda je Petrovac pokazao karakter. Iskoristili su gosti očigledno najslabiju tačku domaćih, odbranu prekida, a u gužvi se snašao Vujović i matirao Đurovića za 2:1.

"I jesmo i nismo zadovoljni. Nije se lako vratiti protiv ovakve ekipe poslije 0:2, ali smo u nadoknadi imali šansu za sva tri boda", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Nastavak nije donio mnogo uzbuđenja kao prvi dio. Ali jeste brzi gol Jablana nakon kontranapada koji je upravo započeo bivši igrač Lovćena. Povratni pas za Muhovića, vrhunsko proigravanje u brisani prostor i sjajna egzekucija omalenog napadača donijeli su poravnanje gostima.

Šansu meča potom nije iskoristio rezervista Dragićević, jer se ispriječila prečka.

GRBALJ - PETROVAC 2:2

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 400. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Jovica Tatar (Podgorica). Strijelci: Delić 4. i Janković (penal) u 38. minut za Grbalj, Vujović u 41. i Jablan u 54. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Bogdanović (Grbalj), Šofranac, Vujović, Dragićević (Petrovac).

Grbalj: Đurović 6, N. Bogdanović 6, I. Bogdanović 6,5, Radusinović 6,5, Carević 6, Milojko 6 (Martinović), Ragipović 6,5, Janković 7, Vukčević 6, Delić 7 (Međedović), Kordić 6 (Đukanović 6).

Petrovac: Popović 6,5, Ivanović 6,5, Mrvaljević 6,5, Grbović 6,5, Lakić 6,5, Šofranac 6,5, Vujović 7 (Dragićević 6,5), Marković 6 (Pejaković), Đukić 6 (Golubović 6,5), Jablan 7, Muhović 6,5.

Bonus video: