Mladost pala na Trešnjici: Veći motiv lansirao Zetu

Angažovaniju igru od protivnika momci Mladena Vukićevića krunisali su iz prekida, u 18. minutu, kada je Miloš B.Radulović glavom pospremio loptu u mrežu
0 komentar(a)
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.08.2013. 07:50h

U duelu prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg crnogorskog hita u Evropi, uspješniji je bio domaćin - Zeta je na Trešnjici nanijela Mladosti prvi poraz ove sezone.

Angažovaniju igru od protivnika momci Mladena Vukićevića krunisali su iz prekida, u 18. minutu, kada je Miloš B.Radulović glavom pospremio loptu u mrežu ubačenu iz kornera od strane Došljaka.

Ispostavilo se da je to bio jedini gol na meču u kojem je Zeta bila bolja u prvom poluvremenu, a Mladost se probudila tek u nastavku, ali prekasno za izjednačenje.

"Uvijek imamo puno motiva kada igramo kod kuće, mislim da je to presudilo pobjednika. Igrali smo dobro u prvom dijelu, u nastavku je dominirala Mladost, imala je nekoliko izglednih prilika, ali smo se spašavali, borili za svaki pedalj terena. Upravo zbog toga mislim da smo zasluženo pobijedili", kazao je Vukićević, trener Zete.

Repriza situacije kod prvog gola umalo se dogodila sredinom prvog poluvremena, kada je M.B.Radulović opet tukao glavom, Marčelja je već bio savladan, ali je Petrović sa gol linije izbacio loptu u polje. Dobru šansu imao je i Dujković.

Mladost se probudila u nastavku, vjerovatno nakon bukvice koju je trener Nikola Rakojević održao igračima na poluvremenu, ali je Zeta sačuvala minimalnu prednost i pored nekoliko dobrih šansi Mladosti.

Najveću je imao Batioha, koji je očajno šutirao iz povoljne pozicije. Prije toga Pavićević je dobro pucao iz slobodnog udarca, ali nije imao sreće kao protiv Sevilje - lopta se od golmana Ivanovića odbila do prečke, pa mu se opet vratila u naručje.

"Zeta je bila bolja, više je željela pobjedu, njeni igrači su više trčali, a moji kao da su bili motivisani samo prije meča. Mislim da je poraz došao u pravo vrijeme, da nas otrijezni, jer ne smijemo više da se zanosimo Evropom, to je prošlo vrijeme", kazao je trener Zete Nikola Rakojević.

ZETA - MLADOST 1:0

Golubovci - Stadion ,,Trešnjica“. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: M. B. Radulović u 18. minutu. Žuti kartoni: Ivanović, Sa. Vukčević, Došljak (Zeta), Novović (Mladost).

Zeta: Ivanović 6, M. M. Radulović 6,5, M. B. Radulović 7,5, Cavnić 6,5 (Mojović 6,5), Čolović 6,5, St. Vukčević 6,5 (Sa. Vukčević), Dujković 7, Došljak 7, Kalačević 6,5 (Otašević), Vlaisavljević 7, Orlandić 7.

Mladost: Marčelja 5,5, Živković 6, Petrović 6, Mitrović 6, Novović 6, Kavanabe 6 (Peličić), Batioha 5,5 (Marković), Seratlić 5,5 (Kalezić), Pavićević 6, Knežević 6, Mugoša 6

Bonus video: