Dva projektila Mornara za glavobolju pod Goricom

Mornar je drugi put zaredom slavio pred praznim tribinama podgoričkog stadiona. Trijumf u maju bio je važniji, jer je Baranima omogućio opstanak, dok je jučerašnji bio puno lakši
7 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2013. 08:47h

Budućnost je ove sezone krenula u radikalno podmlađivanje tima, a već nakon tri kola je jasno koliko će proces biti bolan - ekipa Nenada Vukčevića izgubila je kod kuće od Mornara (1:2), čime je ostala prikovana za dno tabele.

Remi protiv Mladosti u prvom i poraz od Mogrena u drugom kolu nisu zaboljeli toliko, makar zbog toga što je mladi podgorički sastav pružio igru koja ostavlja nadu. Juče, protiv Mornara, “plavi” su doživjeli prvi pravi neuspjeh ove sezone, utoliko bolniji što slijedi serija teških mečeva (gostovanje Petrovcu, pa derbi sa Sutjeskom). A, stvaranje tima i očajnička potjera za bodovima nisu baš procesi koji idu jedan s drugim.

Nije još ni septembar, a Budućnosti već nedostaju bodovi.

"Pribojavao sam se da će se ovo desiti, jednostavno, ispraznili smo se emotivno poslije dva meča u kojima smo igrali dobro, a nije bilo rezultata. Ovoga puta nije bilo ni igre. Tokom cijele sedmice nisam imao ekipu na okupu, Ćetković je bio povrijeđen, Nikač je jedva stisnuo zube da odigra, trojica fudbalera nisu bila sa nama zbog obaveza u omladinskoj reprezentaciji. Dakle, očekivao sam pad, ali nisam očekivao da izgubimo, zbog čega je razočaranje veliko. Moramo da se psihološki vratimo i pokušamo da iznenadimo Petrovac u srijedu", kazao je trener Vukčević nakon meča.

Mornar je drugi put zaredom slavio pred praznim tribinama podgoričkog stadiona. Trijumf u maju bio je važniji, jer je Baranima omogućio baraž, kasnije i opstanak, dok je jučerašnji bio puno lakši.

Jer, razlika u kvalitetu protiv ovakve Budućnosti - bez povrijeđenog Ćetkovića i Marka Vukčevića koji je otišao u Olimpiju - a prije svega u iskustvu, bila je više nego dovoljna da Barani osvoje prve bodove ove sezone.

"Mnogo važna pobjeda, jer se i mi nalazimo u procesu stvaranja tima. Plan nam je bio da presingom i polupresingom visoko napadnemo Budućnost, što smo sjajno radili u prvom poluvremenu, kada smo postigli dva gola. Znali smo takođe da će ovako mlada Budućnost teško moći da se vrati ako prva primi gol, što se i obistinilo. Presudilo je i naše iskustvo, jer nije lako igrati kada toliko mladih fudbalera odjednom gurnete u vatru, kao što je slučaj sa Budućnosti", kazao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Možda bi bilo drugačije da je Budućnost prva povela, a idealnu šansu u 4. minutu imao je Tomković nakon prekida, ali je Lakićević sjajno odbranio.

Odgovorio je Mijušković, koji je u 21. minutu pogodio prečku, što je bila najava onog što dolazi. Barani su, naime, riješili meč sa dva dalekometna projektila u samo devet minuta - Mijušković je pogodio od stative nakon drop-kika sa 20 metara, Radulović dok je lopta bila na zemlji, sa približno iste razdaljine.

Budućnost je brzo smanjila iz penala, nakon prekršaja Petrovića nad Nikačem, ali više od toga nije mogla, iako je ostalo više od sat do kraja.

Podgoričani su se trudili, želja nije bila sporna, ali Vukčević u svom sastavu jednostavno nije imao fudbalera koji će napraviti konkretan potez, asistirati ili pogoditi mrežu. Rezervista Rogošić imao je jedinu priliku, i to veliku, u 79. minutu, ali je golman Lakićević sjajnim refleksom skrenuo loptu u stativu...

BUDUĆNOST - MORNAR 1:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano pred praznim tribinama. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) i Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: N.Vukčević iz penala u 33. minutu za Budućnost, Mijušković u 21. i Radulović u 40. minutu za Mornar.

Budućnost: Agović 5,5, Raspopović 5, Kopitović 5,5, Tomković 5, Radunović 5 (Milošević), Hočko 5, N.Vukčević 6, Raičković 5 (Rogošić 5,5), Kažić 5,5, A.Vukčević 5,5 (Ilinčić), Nikač 5.

Mornar: Lakićević 7,5, Dubljević 7, Petrović 6,5, Obradović 6,5, Radovanović 6, Tomić 6 (Arsenijević), Radulović 7,5 (Živković), Mijušković 7,5, Kajević 6,5, Divanović 6 (Vukmarković), Rotković 6,5.

Galerija

Bonus video: