Juve krenuo pobjedom, Teves srušio Sampdoriju

Vučinić je počeo akciju, nastavili Pirlo i Pogba, a Teves pogodio mrežu za prve bodove Juventusa u novoj sezoni
6 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2013. 21:25h

Bila je ljetnja pauza, ali je Juve ostao isti - aktuelni šampion savladao je Sampdoriju u Đenovi sa 1:0 na način koji je mnogo puta gledan u minule dvije sezone.

Iako nisu blistali, izabranici Antonija Kontea strpljivo su lomili rivala, i uspjeli da ga slome u 58. minutu - Vučinić je počeo akciju, nastavili Pirlo i Pogba, a Teves pogodio mrežu za prve bodove Juventusa u novoj sezoni.

Bio je to i prvi gol bivšeg napadača Mančester junajteda i Sitija u Seriji A.

“Povratak desetke”, napisao je “Tutosport”, aludirajući na broj dresa Argentinca koji je bio upražnjen nakon odlaska legende kluba Alesandra Del Pjera.

"Drago mi je zbog Tevesa, kako vrijeme bude odmicalo i on i Ljorente i Ogbona će se sve više intergrisati u naš tim. Nije lako, posebno ne Tevesu i Ljorenteu, koji su prvi put u Italiji, došli su iz potpuno drugačijih sistema igre, jedan iz Engleske, drugi iz Španije", pričao je Konte.

Do kraja meča na kišom okupanom “Marasiju” Juventus je rutinski čuvao prednost, a Sampdorija u nadoknadi ostala sa desetoricom, nakon direktnog crvenog kartona Kastelinija. Vučinić je odigrao dobar meč, ali nije došao u šansu da se približi 100. golu u Seriji A, već je ostao na koti 94. Zamijenio ga je Đovinko u posljednjem minutu susreta.

I Milan je nastavio kao u prošloj sezoni, ali da posrće - četa Masimilijana Alegrija senzacionalno je poražena u Veroni od povratnika u elitno društvo (2:1).

Iako niko uoči starta nove sezone nije svrstao Milaneze u ozbiljne kandidate za titulu, malo je ko očekivao da će Baloteli i društvo izgubiti na “Bentegodiju”. A posebno da će im presuditi veteran Luka Toni, 36-godišnji napadač malog radijusa kretanja koji je dva puta klasnim udarcima glavom savladao Abijatija.

"Šta da kažem, Verona je zaslužila pobjedu. Odlično smo počeli, postigli gol, a onda smo jednostavno prestali da igramo fudbal. Počeli smo da pravimo neobjašnjive greške što je protivnik dva puta kaznio. Poraz na startu sigurno nije dobar, ali idemo dalje, nadam se da ćemo ispraviti greške", rekao je Alegri nakon meča.

Verona je već na startu potvrdila prognoze da će biti jedno od najprijatnijih iznenađenja Serije A.

"Vjerujem da je ovo dobar početak jedne dobre sezone", kazao je vezista Masimo Donati.

Ostali mečevi 1. kola Serije A igraju se danas, osim duela Fiorentina - Katanija, koji je planiran za ponedjeljak.

Rezultati:

Verona - Milan 2:1

Toni 30, 52 - Poli 15

Sampdorija - Juventus 0:1

Teves 58

Nedjelja

Inter - Đenova

Kaljari - Atalanta

Lacio - Udineze

Livorno - Roma

Parma - Kjevo

Napoli - Bolonja

Torino - Sasuolo.

Ponedjeljak

Fiorentina - Katanija.

Bonus video: