Viljan se dogovorio sa Totenhemom, pa završio u Čelziju!

Doskorašnji vezista Anžija dobio je ponudu Žoze Murinja samo nekoliko sati prije nego što je stavio paraf na već spremljeni ugovor sa Totenhemom, i situacija se okrenula za 180 stepeni
7 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2013. 17:16h

Nevjerovatan obrt - brazilski vezista Vilijan prije dvije noći se dogovorio sa Totenhemom, a sjutra će potpisati za Čelzi!

Doskorašnji vezista Anžija dobio je ponudu Žoze Murinja samo nekoliko sati prije nego što je stavio paraf na već spremljeni ugovor sa Totenhemom, i situacija se okrenula za 180 stepeni. Umjesto na ljekarske preglede na "Vajh hart lejnu", Vilijan je produžio do zapadnog Londona i na brzinu se dogovorio sa Čelzijem.

BBC piše da se ovaj nezapamćeni obrt dogodio nakon telefonskog razgovora gazde Anžija Sulejmana Kerimova i vlasnika Čelzija Romana Abramoviča. Dva tajkuna koja su od ranije u dobrim odnosima, odlučili su da Vilijan pređe u Čelzi, umjesto u Totenhem.

Sve što je Abramovič trebao da uradi jeste da pošalje istovjetnu ponudu koju je Kerimov već prihvatio od Totenhema - 30 miliona funti, što je nešto manje od 35 miliona eura.

Murinjo tako u "minut do 12" grabi navjeće pojačanje u prelaznom roku. Vilijan je u prvom dijelu prošle sezone bio najbolji igrač Šahtjora, otkrovenja grupne faze Lige šampiona, da bi tokom zimske pauze prešao u ruski Anži.

Ali, megalomanski projekat Sulejmana Kerimova je prije 20 dana počeo da se raspada, nakon što je gazda Anžija objavio smanjenje budžeta za dvije trećine i prodaju glavnih zvijezda. Lasana Dijara je prešao u Lokomotivu iz Moskve, Kohorin, Žirkov i Denisov u Dinamo, dok je Eto između Čelzija i Intera. Viljan je trebao u Totenhem, ali će ipak na "Stemford bridž".

Kako će ovo "last minute" preotimanje uticati na odnose Žozea Murinja i trenera Totenhema Andrea Viljaša-Boaša, inače velikih prijatelja, ostaje da se vidi.

Vilijan sada čeka da dobije radnu dozvolu i da stavi potpis na vjernost plavom londonskom klubu.

Bonus video: