Mihajlović i Karadžić odlaze nakon meča sa Hrvatskom?

Najveći razlog su izostanak rezultata i saznanje da u očima navijača važi za najodgovornijeg što se Srbija trenutno nalazi na poziciji ispod Albanije i Zelenortskih Ostrva
1 komentar(a)
Siniša Mihajlović, Foto: Reuters
Siniša Mihajlović, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.08.2013. 18:03h

Krupne promene očekuju srpski fudbal tokom sljedećeg mjeseca, prenosi “Kurir”.

Utakmica Srbija - Hrvatska, 6. septembra, na stadionu Crvene zvezde biće posljednja sa Sinišom Mihajlovićem kao selektorom "orlova“.

Odmah nakon Mihajlovićeve objave o povlačenju, uslijediće i odlazak Tomislava Karadžića sa mjesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Mihajlović je odlučan da ode jer je previše toga što opterećuje njegov dalji boravak na klupi nacionalnog tima.

Najveći razlog su izostanak rezultata i saznanje da u očima navijača važi za najodgovornijeg što se Srbija trenutno nalazi na poziciji ispod Albanije i Zelenortskih Ostrva.

Takođe, aktuelni selektor trpi sve jači pritisak svog najbližeg okruženja da u ekipu vrati Adema Ljajića i Nemanju Matića, a tako nešto bez pokajanja dvojice „disidenata“ bio bi njegov totalni poraz.

Na odluku o odlasku uticao je i vanfudbalski događaj, kao što je skandal o aferi sa starletom (Soraja Vučelić), pa će se Mihajlović pridružiti grupi velikih srpskih fudbalera koji su zbog narušenog ugleda bili odbačeni od javnosti i primorani da se vrate odakle su došli.

“Siniša se povjerio bliskom prijatelju da mu je dosta svega i da želi da napusti kormilo reprezentacije poslije meča sa Hrvatskom. Najviše želi da se od klupe “orlova“ oprosti ubjedljivom pobjedom nad komšijama”, kaže izvor “Kurira”.

Zajedno sa njim očekuje se da ostavku potpiše i Tomislav Karadžić.

Aktuelni predsednik FS Srbije sve se teže bori sa pritiskom iz Crvene zvezde, pa će i njegova abdikacija uslijediti tokom septembra.

Bonus video: