Drinčić pregovara sa Partizanom?

Pregovori sa reprezentativcem Crne Gore idu u najboljem smjeru i izvjesno je da bi mogao da obuče dres kluba iz Humske. Bio bi to povratak Drinčića u klub u kojem je ponikao
5 komentar(a)
Nikola Drinčić, Foto: Savo Prelević
Nikola Drinčić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2013. 15:12h

Crnogorski reprezentativac i vezista ruskog Krasnodara Nikola Drinčić na korak je od prelaska u Partizan, pišu danas beogradski mediji.

Drinčić (28 godina) je prošao mlađe kategorije Partizana, ali je za prvi tim odigrao samo četiri meča. Put ga je preko pozajmica Spartaku i Budućnosti iz Banatskog Dvora odveo do turskog Gacijantepa, a onda i do ruskog Amkara, gdje mu ja karijera doživjela potpuni procvat.

Dvije godine nakon nakon što je sa mladom reprezentacijom Srbije igrao na Evropskom prvenstvu, a potom i debitovao za reprezentaciju Crne Gore (septembra 2007. protiv Švedske), Drinčić je prihvatio ponudu moskovskog Spartaka i 2010. prešao u redove najpopularnijeg ruskog kluba. Na "Lužnjiki" je stigao kao veliko pojačanje...

Tada je počela i serija povreda koja je, isto kao i fantastični udarci i dodavanja, obilježila njegovu karijeru. Nakon teške povrede koljena koju je imao još u Amkaru (skoro godinu odsustvovao sa terena) Drinčić je već na prvim pripremama sa Spartakom doživio prelom noge, zbog čega je pauzirao još šest mjeseci.

Iz Spartaka je 2011. proslijeđen Krasnodaru, gdje je počeo opet da igra i da traži nekadašnju formu. Kada je u maju prošle godine zablistao na prijateljskom meču Belgija - Crna Gora u Briselu (gol i asistencija za remi 2:2), za "Vijesti" je izjavio:

"Vratio sam se, definitivno igram kao što sam nekad igrao".

Već na prvoj utakmici u kvalifikacijama za Mundijal, protiv Poljske u Podgorici, Drinčić je postigao fantastičan gol sa 20 metara, a potom i asistirao Mirko Vučiniću u remiju 2:2. Doprinio je potom da Crna Gora zabilježi veliku pobjedu protiv Ukrajine u Kijevu (1:0), a onda je stigla nova, treća po redu teža povreda - Drinčić je u januaru ove godine slomio kost u stopalu na pripremama sa Krasnodarom i tek se nedavno vratio na teren.

Zaigrao je pola sata protiv Lokomotive u Moskvi prije dvije sedmice, a onda je Krasnodar ostao bez trenera (smijenjen Slavoljub Muslin) pa je Drinčićev status doveden u pitanje.

Beogradski mediji pišu da će situaciju pokušati da iskoristi Partizan. Drinčić sa Krasnodarom ima ugovor na još jednu godinu...

Bonus video: