Misterija Mesi: Za pet mjeseci odigrao jedan cijeli meč

U pitanju je povreda butnog mišića, ali se španski mediji pitaju - kakva je to povreda koja nije mogla da se zaliječi ni tokom ljetnje pauze, kada je Argentinac odmarao skoro 30 dana
3 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.08.2013. 16:52h

“Misterija Mesi”, naslov je katalonskog lista “El Mundo Deportivo” iznad teksta koji donosi zapanjujući podatak - najbolji svjetski fudbaler odigrao je samo jedan cijeli meč od posljednjih 27 za klub i reprezentaciju.

Jasno, u pitanju je povreda butnog mišića, ali se španski mediji pitaju - kakva je to povreda koja nije mogla da se zaliječi ni tokom ljetnje pauze, kada je Argentinac odmarao skoro 30 dana.

Agonija je počela u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona prošle sezone, protiv Pari Sen Žermena na “Parku Prinčeva”, kada je Mesi zamijenjen u 62. minutu zbog, kako se tada govorilo, lakše povrede. U revanšu je ušao u drugom poluvremenu, tek toliko da pomogne da se Katalonci plasiraju u polufinale.

Tada je i počela agonija. Duel sa Bajernom na “Alijanc areni”, u kojem je Barselona doživjela debakl (4:0) bio je jedini u posljednjih pet mjeseci koji je Mesi odigrao od početka do kraja. I to je uglavnom statirao na terenu...

Revanš sa Bavarcima presjedio je na klupi, a u finišu sezone kao da nije ni igrao - ili je ulazio sa klupe, ili ga je trener mijenjao.

Nakon kraja sezone u Primeri Mesi se priključio reprezentaciji, ali se priča nastavila - bio je rezerva u prijateljskim mečevima protiv Kolumbije i Ekvadora, počeo je utakmicu protiv Gvatemale u kojoj je postigao het-trik, ali je zamijenjen u drugom poluvrenu.

Uslijedio je potom odmor u domovini, sedmodnevni boravak na Ibici, pojavljivanje u Milanu na reviji “Dolče Gabana”, pa početak priprema 15. jula. Ali - povreda nije zaliječena.

Tokom priprema za novu sezonu Mesi na azijskoj turneji nije komplerao nijedan meč, baš kao ni po povratku tima u Evropu.

Tako je i počela nova sezona: četvorostruki uzastopni dobitnik Zlatne lopte zamijenjen je u prvom kolu Primere protiv Levenatea, u pobjedi 7:0. Sve je kulminiralo prije dvije noći, u prvom meču Superkupa Španije protiv Atletiko Madrida na “Visente Kalderonu”: trener Tata Martino zamijenio je zemljaka već na poluvremenu.

Bonus video: