OFK Titograd nije kao Mladost: Blamaža protiv poluamatera!

Nekadašnja Mladost znala je da napravi pometnju u Evropi, da izbaci mnogo jače i bogatije timove, poput mađarskog Videotona, azerbejdžanskog Nefčija...
205 pregleda 20 komentar(a)
ofk titograd, Foto: Savo Prelević
ofk titograd, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2018. 21:27h

Umjesto u Podgoricu, turski Bešiktaš ide na Farska Ostrva.

Blamažu kakvu ne pamti crnogorski klupski fudbal doživjeli su fudbaleri OFK Titograda, u prvom evropskom nastupu pod tim imenom.

Nekadašnja Mladost znala je da napravi pometnju u Evropi, da izbaci mnogo jače i bogatije timove, poput mađarskog Videotona, azerbejdžanskog Nefčija...

Pometnju, ali u negativnom smislu, napravili su fudbaleri OFK Titograda, ispadanjem od ekipe B36 Toršavn sa Farskih Ostrva, tima čiji je trener Jakup Borg, noć ranije na konferenciji za novinare, priznao da su njegovi igrači poluamateri, da mnogi od njih imaju i dodatni posao...

Baš takvi fudbaleri, koji se ne bave samo fudbalom, bili su sinoć bolji od igrača koji "pretenduju" da budu profesionalci.

I ne samo da su bili bolji, već su i slavili sa stilom, vratili su se iz rezultatskog minusa, nakon 1:0 za OFK Titograd na poluvremenu, uspjeli su da preokrenu u nastavku i pobjedom od 2:1 izblamiraju tim Aleksnadra Miljenovića, pred oko hiljadu gledala na stadionu pod Goricom.

Nakon 0:0 na Farskim Ostrvima, kada se uprkos svemu mislilo da je OFK Titograd bolji, Farani su sve šokirali i slavili sa 2:1 u Crnoj Gori.

A kakav se fudbal igra na Farskim Ostrvima, govori i činjenica da je drugi predstavnik Farana, NSI Runavik, primio čak 12 golova u dvomeču sa škotskim Hibernijansom.

Podgoričani su poveli u 4. minutu - prošetao se Zoran Petrović odbranom Farana, driblao je desnom, pa pogodio lijevom nogom, a po načinu na koji su gosti branili tu akciju mislilo se da će OFK Titograd imati lagan posao protiv poluamatera.

Nije, međutim, u nastavku utakmice bilo baš tako, iako je Vasilije Kalezić u prvom poluvremenu oprobao dva dobra udarca iz daljine, od kojih je drugi, u 27. minutu, prohujao tik pored stative.

Iako skromnog fudbalskog znanja, borbeni Farani ulazili su u šesnaesterac OFK Titograda, a vidjelo se da bi mogli da budu opasni iz prekida, iz dugačkih ubacivanja iz auta...

Podgoričani - preblagi, siromašni, katastrofalni, a od 32. minuta i limitirani u napadu, jer je Petrović, strijelac gola, morao da izađe zbog povrede.

Slaba igra, nonšalantan pristup, kažnjeni su u šestom minutu nastavka. Naravno, iz prekida - mogli su gosti da pucaju direktno sa te pozicije, ali nisu, išli su na centaršut, Ljuljanović je na drugoj stativi odbranio udarac Saga, ali nije mogao Hejsena, koji je uz pomoć Radulovića proslijedio loptu u mrežu.

Imali su domaći cijelih 40 minuta, plus sudijski dodatak, da naprave pritisak, da pokažu da je ipak razlika između igrača koji se bave samo fudbalom, i onih koji uz to rade i neki dodatni posao, ali ne da nisu uspjeli, već su primili još jedan gol.

Pogodak koji je dobio Faranima astronomski uspjeh postigao je štoper Mladosti Radulović, koji je zakačio loptu glavom, nakon ubacivanja Cisleviča.

OFK TITOGRAD - B36 1:2 - prvi meč 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Omar Pašajev (Azerbejdžan). Strijelci: Petrović u 4. minutu za OFK Titograd, Radulović (autogol) u 51. i Sag u 83. minutu za B36. Žuti kartoni: Nilsen, Olsen (B36), Nikolić (Mladost).

OFK Titograd: Ljuljanović, Roganović, Ojdanić (81. Raičević), Radulović, Novović, Nikolić, Miličković (73. Gašević), Ljulđuraj, Petrović (32. Pavlović), Kalezić, Jovanović.

B36: Hence, Faro, Nilsen, Olsen, Sag (87. G.Samuelson), Ciešlevič, Melemgard, Hejnesen (71. H. Samuelsen), Magnuson, Jakobsen (79. Broki).

Bonus video: