Vilja i Nejmar dali debitantske golove, odluka pada u revanšu

David Vilja pogodio protiv bivšeg kluba u 12, odgovorio Nejmar u 66. minutu, debitantskim golom u dresu Barselone
3 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2013. 23:18h

Prije samo četiri dana trener Atletika Dijego Simeone pričao je da je “španski fudbal dosadan” i da Real i Barselona igraju neku drugu ligu u odnosu na ostale timove.

"Moraćemo da sačekamo drugačiju distribuciju novca od TV prava da bi se to promijenilo", kazao je Simeone.

Večeras na “Visente Kalderonu” ipak nije bilo dosadno - Atletiko je u prvom meču finala Superkupa Španije dugo držao Barselonu u konopcima, završilo se 1:1 za neizvjesnost pred revanš na “Nou Kampu”.

Duel dva argentinska trenera, Simeonea i Tate Martina, donio je agresivan i izjednačen fudbal, te dva debitantska gola na obje strane - David Vilja pogodio je protiv bivšeg tima u 12, odgovorio je Nejmar u 66. minutu.

Vilja kao da se spremao za gol u prvom duelu protiv Barselone od kada je napustio “Nou Kamp”, pa je uoči utakmice izjavio:

"Da li ću se radovati? Naravno da hoću, ja se radujem svakom golu!"

Vilja je ispunio obećanje, saigrači nisu mogli da isprate njegov radosni trk nakon što je fantastičnom volejom pospremio loptu u mrežu nakon centaršuta Arde Turana.

U prvom dijelu izostala je Barsina magija, pa je Martino na poluvremenu povukao radikalan potez - Mesi je ostao na klupi, ušao je Fabregas, dok je Nejmar dobio šansu umjesto Pedra.

Bez nedovoljno spremnog Argentinca Katalonci su zaigrali bolje nego u prvom poluvremenu, nagrada je stigla u 66. minutu u vidu debitantskog gola nekadašnjeg napadača Santosa. Nejmar je, netipično, pogodio mrežu glavom nakon centaršuta Danija Alveša s desne strane.

Revanš je naredne srijede u Barseloni.

Galerija

Bonus video: