Budućnost barem namučila Trenčin, Partizan se igrao sa Rudarom

Budućnost igrala neriješeno sa Trenčinom (1:1), Rudar poražen od Partizana 3:0
98 pregleda 0 komentar(a)
FK Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.07.2018. 21:34h

Budućnost je završila evropsku odiseju, a oružje je položila mnogo lakše nego što se očekivalo - momci Zorana Govedarice zatresli su protivničku mrežu tek u 180, posljednjem minutu dvomeča.

Slovaci su do tada već vodili sa 3:0 u ukupnom skoru.

Na kraju, 1:1 u revanšu, na stadionu Trenčina, nakon pobjede Slovaka od 2:0 pod Goricom.

Domaćin je sa dva gola prednosti iz prvog meča lagano kontrolisao revanš, Budućnost, u izmijenjenom sastavu, sa Milićem kao bekom, Koreom u posljednjoj liniji, Tučevićem kao zadnjim veznim i Boričićem u vrhu napada, nije mogla da stvori pravu šansu.

Uspjela je da zaprijeti tek u drugom poluvremenu, ali novajlija Mijić, umjesto da ide sam na gol, jer je ispred sebe imao 30 metara praznog prostora, usporio je, vratio se, počeo da dribla, a onda očajno šutirao.

Takvi propusti kažnjavaju se u Evropi, i to ekspresno - Hrvat Antonio Mance prošetao se u 70. minutu kroz odbranu Budućnosti i pogodio za 1:0. Sve je bilo riješeno, a Budućnost je do kraja postigla počasni gol.

Mogao je da ga postigne Igor Ivanović, kome je golman domaćih Šemrinec u 84. minutu odbranio penal, mogao je i Bakić, koji je imao dobru šansu, a uspio je rezervista Mihailo Perović, koji je pogodio u posljednjim trenucima regularnog toka, minut prije nego što je ušao u igru...

Trenčin: Šemrinec, Julijen, Zubaru, Jem, Šulek, Čataković, Lorens, Sligers, Azango, El Mahudi, Mance (90+2. Umeh).

Budućnost: Mijatović, Milić, Korea, Adžić, Roganović, Mirković, Tučević (77. Bakić), Mijić, Ivanović (89. Perović), Vlaisavljević, Boričić (73. Sekulić).

Partizan se igrao, Rudar bez ispaljenog metka

Rudar je, po očekivanju, lako položio oružje protiv Partizana i u revanšu i ukupnim porazom 6:0 oprostio se od evropske scene. “Crno-bijeli” su na nekadašnjem armijskom stadionu u Beogradu slavili istim rezultatom kao i u Nikšiću - 3:0.

Imali su Beograđani nekoliko zicera prije nego što su poveli, već u 10. minutu. Bila je to uvježbana akcija nakon kornera koju je realizovao kapiten Danilo Pantić, nakon asistencije probuđenog Sejdube Sume.

Pljevljaci, koji su uoči dvomeča ostali bez trenera, nakon iznenadnog odlaska Miodraga Vukotića, zaprijetili su u prvom poluvremenu sa svoje polovine - gađao je Filip Mitrović sa čak 70 metara, ali je golman domaćih Kljajić ostao budan.

Partizan je duplirao prednost minut prije kraja prvog poluvremena. Tomašević je izgubio loptu, Miletić centrirao, a Ožegović gađao glavom od stative i savladao Radovića.

Mogla je ekipa koju privremeno vodi Vuko Bogavac u drugom poluvremenu da barem ublaži poraz i postigne počasni gol, ali nije uspjela. Šanse su imali Bošnjak i Kuč.

Kad se već nije mogla Beograđana, zatresla se mreža Pljevljaka - golman Vuk Radović odbranio je dvije dobre šanse prije nego što je savladao Rikardo Gomeš u 83. minutu.

Partizan: Kljajić, Valijente (57. Tošić), N.R.Miletić Đerlek, Zdjelar, Ivanović, Suma (57. Marković), N.G.Miletić, Enače, Ožegović (63. Rikardo), Pantić.

Rudar: Radović, Tomašević (61. Živković), Sopo, Mitrović, Sekulić, Golubović, Kotorac (63. Kuč), Vuković, Macanović (46. Janketić), Bošnjak, Đalović.

Bonus video: