SRAMOTA: OFK Titograd izgubio od Farana! Rudar nemoćan, Budućnost makar dala gol

Tim egzotičnog imena - B36, sa egzotične fudbalske destinacije - Farskih Ostrva, pobijedio OFK Titograd pod Goricom?!
163 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Petrović, Foto: Savo Prelević
Zoran Petrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2018. 20:39h

Ovakav udarac se ne pamti - OFK Titograd je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ispao od kluba zvanog B36?!

Tim sa Farskih Ostrva je šokirao očajne izabranike Aleksandra Miljenovića i pod Goricom slavio sa 2:1.

"Romantičari" su poveli već u 4. minutu nakon solo prodora 21-godišnjeg kapitena Zorana Petrovića i činilo se da je time dvomeč riješen, jer je u arhipelagu u sjevernom Atlantiku bilo 0:0.

Ali, u 2. poluvremenu bruka kakva se rijetko viđa - Hajnesen i Sag su nakon prekida savladali Damira Ljuljanovića i donijeli svom klubu vjerovatno najveću pobjedu u karijeri.

Ispala su i druga dva crnogorska predstavnika, ali to je nakon prvih mečeva bilo očekivano.

Budućnost je poslije 0:2 u Podgorici protiv Trenčina izvukla remi (1:1) golom Mihajla Perovića u 90. minutu, dok je Rudar bio nemoćan protiv Partizana i izgubio istim rezultatom kao u Nikšiću (3:0).

TOK MEČEVA

Kraj i u Podgorici i Trenčinu. OFK Titograd se obrukao protiv B36 Toršavna i senzacionalnim oporazom propustio šansu da dočeka Bešiktaš. Možda je i bolje što nije, jer kako je igrao tim Aleksandra Miljenovića zaboravile bi se one akrobacije Kopenhagena protiv Mogrena, da su "romantičari" kojim čudom izbacili egzotični B36.

Budućnost se makar dostojno oprostila od Evrope, jer je remizirala sa slovačkim predstavnikom 1:1. Igor Ivanović je propustio nekoliko šansi, od kojih je najbolja bila penal u 84. minutu, Miloš Mijić se neobjašnjivo vratio unazad kada je išao sam ka golu (očito je shvatio da je prespor), a zaslužen gol je dao rezervista Mihailo Perović.

U Evropi je opstala samo Sutjeska, koja nakon eliminacije od Astane u Ligi šampiona igra u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sa jermenskim Alaškertom.

Završen je meč Partizan - Rudar. Kao i u Nikšiću, 3:0 za beogradskog velikana.

Budućnost se bar dostojno oprašta od Evrope, golom rezerviste Mihajla Perovića u 90. minutu. Mladi napadač je u igru ušao tek minut ranije.

U istim trenucima kada su OFK Titograd i Rudar primali golove, Budućnost je imala šansu da izjednači u Slovačkoj, ali je golman Trenčina odbranio loše izveden penal Igora Ivanovića.

Partizan vodi 3:0, Rikardo Gomeš je reprizirao rezultat protiv Rudara u Nikšiću. Dobro bi bilo da ovako ostane...

Ovo je već bruka! B36 Toršavn vodi pod Goricom, OFK Titograd je ispao. Od 1:1 nije ni bilo šansi za Podgoričane, a Sag je nakon prekida u 83. minutu poslao svoj tim na Bešiktaš.

Gubi i Budućnost. Trenčin je dominaciju naplatio u 70. minutu, kada je veoma jednostavnom akcijom nakon auta zatekao odbranu Podgoričana potpuno nespremnu, što je iskoristio Hrvat Antonio Mance, koji je pogodio i pod Goricom.

Nekoliko minuta prije toga je Mijić bio potpuno sam pred golom Trenčina, ali se vratio sa loptom unazad, jer je prespor?!

ŠOK POD GORICOM! Farski klub egzotičnog imena B36 Toršavn je nakon prekida zbunio igrače OFK Titograda uigranom akcijom i golom Hajnesena u 51. minutu izjednačio na 1:1. Ako ostane ovako, "romantičari" ispadaju, ništa od dolaska Bešiktaša...

Počela su druga poluvremena, golova još nema. Budućnost je imala šansu, Igor Ivanović je bio u šesnaestercu s jednim igračem Trenčina, došlo je do blagog kontakta, ali nedovoljno za penal.

Poluvremena u Podgorici, Beogradu i Trenčinu. OFK Titograd je blizu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, jer vodi protiv B36 Toršavna, Rudar je ispao, jer nakon 135 minuta dvomeča sa Partizanom ima pet golova minusa, a Budućnost još drži 0:0 protiv Trenčina, iako su domaći bili opasniji. Doduše, Slovacima gol ništa nije potreban, jer su pod Goricom slavili 2:0.

Rudar gubi 2:0 u Beogradu. Nakon centaršuta Nemanje G. Miletića, Ognjen Ožegović je šutirao glavom i od stative pogodio mrežu Vuka Radovića.

Partizan rješava dvomeč sa Rudarom, ako je ikakve dileme i bilo. Danilo Pantić nakon uigrane akcije pogađa za 1:0 u 10. minutu.

Pod Goricom je 1:0! OFK Titograd vodi! Kapiten "romantičara" Zoran Petrović, koji je prije pet dana proslavio 21. rođendan, nakon solo prodora je donio prednost timu Aleksandra Miljenovića već u 4. minutu!

REZULTATI

OFK Titograd - B36 Toršavn 1:2 (Petrović 4 - Hajnesen 51, Sag 83) - prvi meč 0:0

Trenčin - Budućnost 1:1 (Mance 70 - Perović 90) - prvi meč 2:0

Partizan - Rudar 3:0 (Pantić 10, Ožegović 44, Gomeš 83) - prvi meč 3:0

Sva tri crnogorska predstavnika u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope večeras od 20.30 časova igraju revanš utakmice.

Realnu šansu za plasman u narednu rundu ima samo OFK Titograd, koji dočekuje B36 Toršavn nakon 0:0 na Farskim Ostrvima.

U slučaju trijumfa, "romantičari" bi u Crnu Goru doveli vjerovatno najveći klub koji je ikada dolazio, istanbulskog velikana Bešiktaš.

Preostala dva predstavnika Telekom 1. CFL imaju samo teoretske šanse - Rudar nakon 0:3 u Nikšiću gostuje u Partizanu, a Budućnost je sa 0:2 otišla u Slovačku na megdan Trenčinu.

Bonus video: