Božović: Niko nije uzletio, i dalje je ovo mirni Rostov

"Nikada ranije u karijeri nisam sarađivao sa ljudima koji imaju maksimalno povjerenje u mene i ono što radim. Uopšte nisam osjećao pritisak i zbog toga sam i ostao", kaže Božović
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2013. 16:08h

Apsolutni hit ruskog fudbalskog šampionata nakon pet kola je Rostov, klub koji je prošle sezone u baražu izborio opstanak u ligi.

Tim koga vodi naš Miodrag Grof Božović lider je šampionata sa 13 bodova, dva više od moskovskih rivala Spartaka i CSKA.

U posljednjem kolu, Rostov je deklasirao Volgu na svom terenu 4:0 i vezao treću uzastopnu pobjedu u šampionatu, treću zaredom bez primljenog gola...

"Odigrali smo najbolju utakmicu od kada sam trener. U prvom poluvremenu nismo iskoristili dvije šanse, u nastavku smo dali četiri gola, a mogli još toliko. Bila je i sjajna atmosfera na stadionu, navijači su nas maksimalno podržali - zaista je to bio lijep dan", kaže Božović za “Vijesti”.

Start iz snova nagoviješten je nevjerovatnom pobjedom u prvom kolu, kada je Rostov golovima u 89. i 93. minutu preokrenuo vođstvo Tereka od 1:0 i slavio 2:1.

Trijumf ostvaren u foto-finišu ekipi je ulio veliko samopouzdanje.

"Ne pamti se kada je Rostov preokrenuo neki meč. Kad gubi, onda i izgubi... Ali, došla je ta utakmica, nevjerovatan preokret i kao da nam je ta pobjeda dala mirnoću i stabilnost", ističe Božović.

Ipak, hajlajt dosadašnjeg toka sezone je trijumf nad Anžijem u gostima - 1:0. Nakon tog poraza, projekat superbogatog Sulejmana Kerimova počeo je da se ruši...

"Izgleda da je baš tako - Kerimov je uložio mnogo novca, doveo svjetske zvijezde, a onda dođe Rostov sa deset puta manjim budžetom i dobije njegov klub. Očigledno da je to bila kap koja je prelila čašu", dodaje Božović.

Sjajni rezultati Rostova stigli su nakon turbulentne prošle sezone, u kojoj se ekipa borila za opstanak. Prvi put je i Božović bio u takvoj situaciji, ali je, očigledno, izašao jači...

"Za mene je najvažnije da sam tokom cijele prošle sezone imao podršku kluba. Nikada ranije u karijeri nisam sarađivao sa ljudima koji imaju maksimalno povjerenje u mene i ono što radim. Uopšte nisam osjećao pritisak i zbog toga sam i ostao, i zbog toga smo i ostali u ligi.

I klub je, međutim, shvatio da su za bolju sezonu potrebni bolji igrači. Stigla su pojačanja, a najveće je centarfor Artjom Dzjuba, koga je Rostovu pozajmio Spartak - ruski reprezentativac na pet mečeva postigao je sedam golova...

"Dzjuba je najbolji napadač u Rusiji i bio sam u šoku kada sam čuo da nam ga Spartak nudi na pozajmicu. Doveli smo i talentovanog Žana Ananidzea, takođe iz Spartaka i njih dvojica su nam oplemenili igru. Dzjuba je u sjajnoj golgeterskoj formi, zaslužio je da bude u reprezentaciji i vjerujem da će i u nastavku sezone imati motiv da u svaku utakmicu uđe sa ciljem da postigne gol.

I pored sjajnog starta, ništa se nije promijenilo u klubu, napominje Božović...

"I dalje je ovo mirni Rostov, u kome vlada sjajna atmosfera, u kome nema pritiska. Idemo utakmicu po utakmicu. Niko nije uzletio, nisam ni ja..."

Turneja po Moskvi: Ko preživi, pričaće...

Lideru šampionata sada predstoji paklen raspored – čak tri uzastopna gostovanja u Moskvi, Lokomotivi narednog ponedjeljka, zatim Dinamu i ekipi CSKA. Za kraj serije - u Rostov stiže Zenit. Ko preživi, pričaće...

"To su utakmice koje se igraju sa posebnim uživanjem i motivacijom. U dobroj smo seriji, ovo je odlična prilika da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje i najbogatije. Radujemo se tim mečevima, možda je i dobro što u ovom trenutku igramo tako jake utakmice".

Galerija

Bonus video: