Milačić: Moramo da radimo na mentalitetu

"Ne, nije u pitanju fizička sprema, jer da jeste, pali bismo pola sata ili 20 minuta prije kraja, a ne kako je počelo drugo poluvrijeme", kazao je Milačić
0 komentar(a)
Mogren - Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Mogren - Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.08.2013. 13:09h

Zanimljivu opservaciju velikog pada u igri svog tima u drugom poluvremenu derbija protiv Budučnosti (1:0) imao je trener Mogrena Branislav Milačić.

Budvani su, baš kao i prošle sedmice u Radanovićima, potpuno stali u nastavku, što nije kažnjeno rezultatski.

"Ne, nije u pitanju fizička sprema, jer da jeste, pali bismo pola sata ili 20 minuta prije kraja, a ne kako je počelo drugo poluvrijeme", kazao je Milačić.

Problem je, dakle, dublji...

"Ovi fudbaleri očigledno nemaju mentalitet pobjednika, presrećni su kada dobiju utakmicu. U drugom poluvremenu su se šetali po terenu, čuvali rezultat 1:0, uspjeli su da ga sačuvaju i svi srećni i zadovoljni. Ja sam nezadovoljan, taj mentalitet moramo da mijenjamo", istakao je trener Mogrena, uz napomenu da je u prvom dijelu njegova ekipa igrala "na način na koji igraju ozbiljne ekipe".

"Imali smo puno šansi, puno smo i promašivali, ali to je savim normalno na početku sezone".

Trener Budućnosti Nenad Vukčević nije bio zadovoljan rezultatom.

"Imali smo i neke situacije u prvom dijelu, ne samo u drugom. Mogren je ipak stezao obruč i postigao gol u najgore vrijeme po nas, u samom finišu prvog poluvremena. U nastavku smo zaigrali sa više želje i angažovanja, promašili smo nekoliko velikih šansi, zbog čega sam se bojao da će stići još jedna kazna", rekao je Vukčević, koji uporedo sa stvaranjem tima želi kakav-takav rezultat.

"Budućnost je Budućnost, znam da je teško istovremeno raditi oboje, ali želimo da budemo makar među četiri najbolja tima".

Mogren je u posljednjem meču 2. kola savladao Budućnost golom Darka Markovića u 38.minutu.

Bonus video: