Budvani ruše tradiciju

Tako je Mogren nakon tri godine ponovo favorit protiv Budućnosti i pokušaće da dobije Podgoričane na Lugovima prvi put od oktobra 2010. godine
1 komentar(a)
Mogren-Budućnost, Foto: Boris Pejović
Mogren-Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.08.2013. 07:55h

Osam posljednjih međusobnih duela Mogrena i Budućnosti završeni su pobjedom gostujućeg tima (po četiri), ali dešavanja u prelaznom roku ne nagovještavaju da će se ova nevjerovatna serija nastaviti u današnjem derbiju na Lugovima (17 časova, TV prenos).

Ekipa Brana Milačića dobro se pojačala u prelaznom roku, između ostalog kupovala je i od Budućnosti (Golubović), dok su Podgoričani u “tranzicionoj” godini, predvođeni novom upravom, odlučili da saniraju dug tako što će se osloniti na mlađe snage.

Tako je Mogren nakon tri godine ponovo favorit protiv Budućnosti i pokušaće da dobije Podgoričane na Lugovima prvi put od oktobra 2010.

"Moramo da budemo oprezni, Budućnost tradicionalno igra dobro u Budvi, a mlada i poletna ekipa imaće veliku šansu da se dokaže. Ipak, očekujem de presudi naš kolektiv i iskustvo. Da bi se to dogodilo, moramo da budemo ozbiljni i skoncentrisani", kaže trener Mogrena Branislav Milačić.

Budućnost je, uprkos “tektonskim” promjenama u timu, tek u finišu ostala bez pobjede protiv Mladosti, prošle subote pod Goricom.

Po riječima Nenada Vukčevića, trenera podgoričkog tima, Budućnost će danas u Budvi igrati sa još jačim protivnikom.

"Igraćemo sa još jačim timom, ali to neće ništa promijeniti u našim razmišljanjima. Moramo da odigramo srčano i hrabro, ako tako bude vjerujem da će stići nagrada u vidu pozitivnog rezultata. Jeste da nam nedostaje iskustva, to se pokazalo u prvom kolu kada smo primili gol u finišu, ali treba da budemo pametniji nego što je bio slučaj na toj utakmici. Mogren je favorit na papiru, ali teren je jedino mjerilo", kazao je Vukčević.

Ostaje Marko Vukčević

Budućnost će, vjerovatno, imati još jednog jakog aduta u “tranzicionoj” godini.

Marko Vukčević igraće do kraja sezone ako do zatvaranja prelaznog roka, 31. avgusta, ne pronađe angažman u inostranstvu.

Mladi reprezentativac Crne Gore konkurisaće za tim i danas u Budvi.

"Njegov ostanak mnogo znači za ekipu, imaćemo jaku opciju više", rekao je trener Nenad Vukčević. Vukčević je dugo odbijao da ostane u Budućnosti, tvrdeći da ima završen transfer u Premijer ligu.

Kako se to nije ostvarilo, vjerovatno će ostati vjeran matičnom klubu...

Bonus video: