Rakojević protiv svojih nastavlja evropsku seriju

Dva tima koja su odigrala ukupno 10 evropskih utakmica ovog ljeta - Mladost šest, Rudar četiri - sudariće se danas na Starom aerodromu u jednom od derbija 2. kola
64 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2013. 10:30h

Dva tima koja su odigrala ukupno 10 evropskih utakmica ovog ljeta - Mladost šest, Rudar četiri - sudariće se danas na Starom aerodromu u jednom od derbija 2. kola osmog izdanja crnogorskog fudbalskog šampionata.

Prvak Sutjeska gostuje Petrovcu, ali na neutralnom terenu u Radanovićima, dok je najzvučnija utakmica ostavljena za sjutra, uz TV prenos: silno pojačani Mogren dočekuje podmlađenu Budućnost.

Mladost prvi put favorit protiv Rudara

Bod pod Goricom prošle nedjelje bio je uspjeh za Mladost nakon iscrpljujućih evropskih duela sa Videotonom, Senicom i Seviljom. Eventualnom pobjedom protiv Rudara, izabranici Nikole Rakojevića nastavili bi “evropski” niz započet još prvih dana jula...

"Očekujem da odigramo dobro i da pobijedimo", kaže Rakojević, koji će voditi ekipu protiv svog prošlogodišnjeg kluba, Rudara.

Mladost je, ipak, značajno mijenjala tim kako je odmicalo evropsko ljeto. Jedni su odlazili, drugi dolazili, pa je Rakojević i na početku nove sezone suočen sa izazovom stvaranja ekipe i pravljenja igre. A to je, kako tvrdi, proces koji traje...

"Svakako da će nam trebati vremena, jer moramo da gotovo u hodu pravimo i rezultate i da uigravamo tim. Nadam se samo da će taj proces biti što bezbolniji i da će se što manje odraziti na rezultate", ističe Rakojević.

U sličnoj situaciji je i Rudar, ali su Pljevljaci, za razliku od Mladosti, značajno oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu. Tako se nakon ko zna koliko vremena dešava situacija da je nekadašnji šampion autsajder protiv Mladosti.

"Oni jesu u prednosti, pojačali su se ovog ljeta, „pokazali zube“ i u Evropi, i sigurno je da imaju više šansi za pozitivan rezultat od nas. Ipak, fudbal ne bi bio fudbal da ne obiluje iznenađenjima. Zato, nema predaje, idemo da igramo dobar fudbal i da stignemo makar do remija", kaže Nikola Sekulić, vezista Rudara.

Rudar je na premijeri protiv Čelika igrao dobro, ali i izgubio bodove. U pljevaljskom taboru, stoga, ne bi imali ništa protiv da se danas desi potpuno suprotno – da izdanje ne bude blistavo, ali da se na bodovnom kontu izbriše nula.

" Nadam se da se neće ponoviti situacija od prošle subote, kada smo dominirali, stvarali šanse, nadigrali Čelik i... izgubili. Čak se može desiti da ovog puta budemo nagrađeni za takvu partiju, da će nas poslužiti i sreća", dodaje Sekulić.

Veliki ispit za šampiona na moru

Sutjeska je prošle sezone dva puta slavila u gostima protiv Petrovca (tada u Podgorici), oba puta u drugom dijelu sezone, što su bila možda i dva ključna trijumfa u šampionskoj godini ekipe Dragana Radojičića.

Petrovčani sada mijenjaju teren (sele se u Radanoviće dok pod Malim brdom još traju radovi), ali će Nikšićani i na tom terenu pokušati da nastave seriju...

"Očekuje nas težak i motivisan protivnik, koji ima i kvalitet i iskusne fudbalere. Petrovac važi za jednu od najnezgodnijih ekipa u ligi, ali ako ponovimo izdanje kao na meču sa Mornarom, uvjeren sam da neće izostati dobar rezultat. Jednostavno, kada linije u timu funkcionišu kako treba, uspjeh je zagarantovan. Borba za bodove tek je počela, a poraz je u ovom trenutku za nas zabranjena riječ. Nećemo se baviti rivalom, dosta toga zavisi od nas i toga moramo biti svjesni", riječi su Jovana Nikolića, vezista Sutjeske.

Petrovac će, s druge strane, možda i posljednji put biti domaćin van svog stadiona, ali to ne znači da Dragićević i društvo neće dati sve od sebe da zaustave šampiona. Ipak, trenera Milorada Malovrazića brinu povrede Šofranca i Golubovića.

" Moramo pokazati respekt prema šampionu, ali to ne znači da ćemo se lako odreći bodova. Opet ćemo biti domaćini na tuđem terenu, ali smo nekako i navikli na tu činjenicu. Gosti imaju evropsko iskustvo, dodatno su pojačani, pokazali su klasu protiv Mornara i nema sumnje da dolaze po bodove. Na nama je da ih spriječimo u tome", rekao je kapiten Petrovca Željko Mrvaljević.

Delić debituje za Grbalj, čeka se Petar Vukčević

Mornar u jadranskom derbiju čeka Grbalj u meču u kojem će oba sastava pokušati da se iskupe za poraze u prvom kolu.

Gosti su kompletniji u odnosu na premijerni meč sa Mogrenom, jer trener Aleksandar Nedović može da računa na nekadašnjeg igrača Budućnosti i bivšeg reprezentativca Ivana Delića. Sa druge strane, na debi Petra Vukčevića pričekaće se makar do narednog kola...

"Vidjećemo je li Delić sasvim spreman za nove obaveze, ali u svakom slučaju pojačava se konkurencija za tim i to nam obećava da ćemo nastaviti sa dobrim igrama", rekao je Nedović.

Pojačani, ali još neuigrani Mornar, polaže popravni nakon glatkog poraza od Sutjeske u Nikšiću.

"Nisam bio zadovoljan poslije izdanja u Nikšiću, ali mi se čini da će barska publika imati prilike sada da vidi jedan potpuno drugačiji Mornar. Borićemo se, i očekujemo znatno bolju partiju", kaže trener Barana Obren Sarić.

Biće zanimljivo u Nikšiću, gdje Čelik dočekuje Zetu. Trijumf u prošlom kolu nad Rudarom u Pljevljima osokolio je „metalurge“, koji pucaju na pobjedu.

"Bodovi iz Pljevalja dobiće na značaju samo ako savladamo Zetu. Očekuje nas težak zadatak, kao i uvijek protiv Zete, ali nemamo namjeru da rasprodajemo bodove kod kuće", jasan je Zijad Adrović, vezista Čelika.

I Zeta je slavila u prvom kolu, kući protiv Lovćena, a u Nikšiću će pokušati da osvoji makar bod...

" Važno je da smo prvenstvo otvorili na najbolji mogući način. Želimo da trijumfujemo i u Nikšiću, ali nećemo biti nezadovoljni ni ako osvojimo bod", kaže kapiten Zete Miloš M. Radulović.

SUBOTA

DEČIĆ - LOVĆEN (17.00)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

ČELIK - ZETA (17.00)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

MLADOST - RUDAR (17.00)

Sudija: Željko Radunović (Podgorica)

MORNAR - GRBALJ (17.00)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PETROVAC - SUTJESKA (Stadion Grblja,17.00)

Sudija: Predrag Radovanovič

NEDJELJA

MOGREN - BUDUĆNOST (17.00, TV)

Galerija

Bonus video: