Mihajlović: Ljajić je postao kompletan igrač

Mihajlović je u maju prošle godine izbacio Ljajića iz reprezentacije, jer fudbaler Fiorentine na prijateljskoj utakmici protiv Španije u Sent Galenu (0:2) nije pjevao himnu Srbije
6 komentar(a)
Siniša Mihajlović, Foto: BETAPHOTO
Siniša Mihajlović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 15.08.2013. 14:43h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je danas da je Adem Ljajić na dobrom putu da postane veliki igrač, ali do to neće promijeniti njegov status u nacionalnom timu.

Mihajlović je u maju prošle godine izbacio Ljajića iz reprezentacije, jer fudbaler Fiorentine na prijateljskoj utakmici protiv Španije u Sent Galenu (0:2) nije pjevao himnu Srbije.

"Znam Adema dobro, kod mene je počeo da igra standardno. Od tada je napredovao, postao je kompletan i raznovrstan igrač. Sada postiže golove i na dobrom je putu da postane veliki fudbaler", rekao je Mihajlović za “Gazeta delo Sport”.

Mihajlović je istakao da Ljajićev talenat nije sporan, već da 21-godišnjeg napadača ne poziva u A tim zbog nekih drugih razloga.

"Uveo sam pravila ponašanja kada sam postavljen za selektora, a među njima je i pjevanja nacionalne himne. Možda nekome zvuči smiješno, ali meni je to veoma važno. Razgovarali smo o tome i rekao mi je da ne može da peva himnu iz etničkih i vjerskih razloga. Razumijem to, ali ostajem pri svom stavu", rekao je Mihajlović.

On je dodao da bi Fiorentina trebalo da zadrži bivšeg fudblera Partizana i ponudi mu novi ugovor. Ljajić je prošle sezone postigao 12 golova u dresu "ljubičastih".

Bonus video: