Ima li nade za Budućnost, Mijatović: Sportski je nadati se

Bliska istorija pokazuje da su Podgoričani pružali najbolje partije u Evropi baš kada su u prvom meču kod kuće izgubili baš 2:0
0 komentar(a)
FK Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.07.2018. 11:27h

Fudbaleri Budućnosti su juče preko Beča doputovali u slovački Trenčin na revanš 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (večeras, 20.30), bez mnogo izgleda da naprave nešto više nakon poraza od 2:0 u prvoj utakmici kod kuće.

Ipak, ne mora po pravilu da bude tako. Bliska istorija pokazuje da su Podgoričani pružali najbolje partije u Evropi baš kada su u prvom meču kod kuće izgubili baš 2:0.

Tako su prije devet godina protiv Polonije slavili sa 1:0 u Poljskoj, nakon što su kod kuće izgubili 2:0, a ista priča se ponovila i 2012. godine, kada su protiv Slaska u Vroclavu umalo odveli utakmicu u prodžetke.

Naravo, šanse tima Zorana Govedarice i dalje su samo teoretske, jer su Slovaci u prvom meču pokazali da su i bolji i iskusniji tim.

"Pokušaćemo da odigramo kao u prvom meču, ali i da iskoristimo šanse koje stvorimo. Biće teško, Trenčin je kvalitetan tim, ali ljudski je nadati se", kaže golman Budućnosti Milan Mijatović.

Govedarica će mijenjati u odnosu na prvi meč, pa bi tako Ilija Tučević mogao sa lijevog beka da bude vraćen na mjesto zadnjeg veznog, a šansu bi u napadu od početka trebalo da dobije i novajlija Balša Boričić.

Bonus video: