Policija istražuje poslovanje FS Srbije, Partizana i C. Zvezde

Objelodanjivanje istraga poklopilo se sa burnim vikendom na fudbalskim terenima, tokom kojih je izbila nova svađa između Crvene zvezde, sa jedne, i Partizana i FS Srbije sa druge strane
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2013. 08:18h

Srpska policija započela je detaljnu kontrolu poslovanja srpskog fudbala.

Trenutno se vode dvije paralelne istrage, u kojima se provjeravaju razni sumnjivi poslovi i transferi fudbalera, objavila je “Politika”.

Jedna istraga vodi se protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS), i nju vode pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u saradnji sa specijalnim tužilaštvom, dok se druga odnosi na transfere fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Tu istragu vodi Radna grupa za borbu protiv korupcije pri MUP-u Srbije.

Što se tiče prve istrage, nezvanično, prije 20 dana operativci SBPOK-a počeli su sa provjerom raznih prijava protiv FSS, a početkom ove nedelje, u ponedeljak, inspektori zaduženi za rad na slučaju došli su u prostorije saveza kako bi detaljno provjerili svu dokumentaciju.

Druga istraga, o transferima, traje već duže vrijeme, a krajem prošle godine prešla je u ruke posebno formirane Radne grupe.

U toj istrazi, sumnja se, nestalo je oko 50 miliona eura od transfera fudbalera Crvene zvezde i Partizana, dok je država oštećena za višemilionske iznose na ime poreza.

O kojim je transferima riječ, izvori “Politike” nisu željeli da pričaju, napominjući da su već obavljena prva saslušanja i da se prvi rezultati istrage mogu očekivati već od septembra.

Nedavno je "Politika“ objavila istraživanje po kojem je Partizan za posljednjih 10 sezona zaradio na transferima 88 miliona eura, dok je Crvena zvezda u istom periodu inkasirala 68 miliona eura.

Gdje se nalazi taj novac, ako se zna da u Partizanu kasne plate i nema para za stanarine za igrače, a da Crvenoj zvezdi konstantno prijete blokade računa zbog višemilionskog minusa?

Objelodanjivanje istraga poklopilo se sa burnim vikendom na fudbalskim terenima, tokom kojih je izbila nova svađa između Crvene zvezde, sa jedne, i Partizana i FS Srbije sa druge strane.

Bonus video: