Brnović: Ne bi valjalo da smo izgubili

"Puno toga je slutilo na loše i na kraju mogu da konstatujem da je dobro što nismo izgubili i mogu da nađem opravdanje za fudbalere", prokomentarisao je Brnović
6 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2013. 18:48h

Od specijalnog izvještača "VIjesti"

Žodino - Selektor Crne Gore Branko Brnović nije bio zadovoljan igrom svog tima u Bjelorusiji, ali je tokom pres konferencije u minijaturnoj pres-sali na stadionu u Žodinu ipak podvukao da je najbitnije što "sokoli" nisu ušli u seriju poraza.

"Prekinuli smo seriju od jednog poraza", našalio se Brnović, a onda istakao da mnogo toga nije slutilo na dobro uoči gostovanja Bjelorusiji.

"Okupili smo se tri dana pred utakmicu i nismo odradili nijedan zajednički trening. Jovetić je stigao noć pred meč direktno u Minsk, sa nekim igračima sam se prvi put rukovao pred utakmicu. Puno toga je slutilo na loše i na kraju mogu da konstatujem da je dobro što nismo izgubili i mogu da nađem opravdanje za fudbalere", prokomentarisao je Brnović.

Naglasio je, ipak, da je tokom meča vidio dosta loših stvari...

"Počeli smo odlično, imali veliku šansu Vučinića, a onda nakon primljenog gola nas nije bilo na terenu. Ponašali smo se kao neki pioniri i tako nešto ne smije da se ponovi, makar dok sam ja selektor. Možda mi je i u neku ruku drago, da se nakon poraza od Ukrajine još malo otrijeznimo"...

Je li i koliko Crna Gora povratila samopouzdanje pred utakmicu u Poljskoj, pitanje je na koje ni Brnović nije imao pravi odgovor...

"Vratićemo se sigurno, jer ova ekipa definitivno može puno, puno bolje, što je više puta pokazala. Možda sam je ponekad i previše ljut nakon utakmice, ali ovoga puta zaista imam puno opravdanja za fudbalere. Moram ponovo da pomenem i Nikolu Drinčića, čiji povratak nestrpljivo očekujemo i sa kojim je naša reprezentacija potpuno drugačija ekipa".

Marko Simić je debitovao za reprezentaciju, njegov prvi nastup pamtiće se po skrivljenom penalu, ali Brnović ima opravdanje.

"Nije odigrao baš najbolje, možda je na njega uticalo i to što je igrao prvu utakmicu u reprezentaciji, ali znam da može bolje jer poznajem njegove kvalitete. Siguran sam da će to uskoro i pokazati".

I nakon Bjelorusije čeka se povratak u golgetersku formu Stevana Jovetića (nije dao gol na deset utakmica za reprezentaciju), ali Brnovića to ne brine...

"Stevan je možda malo opterećen, ali nema potrebe za tim. Ubijeđen sam da će vrlo brzo izaći iz te serije, ali ne serije loših igara, jer igra dobro", zaključio je Brnović.

Naredni meč Crna Gora igra 6. septembra u Poljskoj u kvalifikacijama za Mundijal.

Bonus video: