Debitant Simić: Šanse za Brazil i dalje postoje

"Ostale su još tri utakmice do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ima još dosta da se igra i sve je otvoreno. Optimista sam, kao i cijela ekipa", rekao je Simić
3 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2013. 19:42h

Fudbalska reprezentacija danas putuje u okolini Minska na prijateljski duel sa Bjelorusijom sa ciljevima koji nisu isključivo vezani samo za tu utakmicu.

Jer, misli su okrenute ka 6. septembru i meču sa Poljskom u Varšavi nakon kojeg će biti jasnije da li "sokoli" nastavljaju put ka Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Na posljednjem treningu u Podgorici nije bilo samo Milorada Pekovića i Nemanje Nikolića koji će se ekipi pridružiti sjutra u Minsku, a pojavio se i trenirao i Marko Baša, iako je bilo predviđeno da i on dođe direktno u Bjelorusiju.

Crnogorskoj javnosti se prvi put predstavio debitant - u pitanju je Marko Simić, defanzivac turskog Kajzerispora koji je i jedino otkrovenje selektora Branka Brnovića pred ovaj duel...

"Zadovoljan sam što sam dobio poziv i nadam se da ću pomoći reprezentaciji Crne Gore da ostvari ciljeve. Igramo protiv Bjelorusije, znam dosta igrača iz te reprezentacije iz BATE Borisova, za koji sam igrao dvije godine. Mogu da kažem da Bjelorusi vole da igraju fudbal, imaju pas igru i mislim da će utakmica u Minsku biti jako dobra. Naravno, očekujem da mi odigramo dobro", rekao je Simić.

Da li si pratio mečeve Crne Gore do sada?

"Nisam pretjerano pratio, ali u svakom slučaju znam sve. Upoznat sam sa partijama koje su bile jako dobre, takođe znam i da je Crna Gora izgubila od Ukrajine sa 4:0 u posljednjoj utakmici u kvalifikacijama. Svakako bi bilo bolje da je rezultat bio povoljniji protiv Ukrajinaca, ali šta da se radi. Ostale su još tri utakmice do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ima još dosta da se igra i sve je otvoreno. Optimista sam, kao i cijela ekipa", dodao je Simić.

Kakve su po tebi šanse naše reprezentacije da ode u Brazil?

"Sve tri utakmice do kraja su važne. Moramo da pobijedimo Moldaviju kod kuće, a jednako je važan i meč sa Poljskom. Te dvije utakmice vidim kao presudne, iako su sve tri veoma bitne", jasan je 26-godišnji fudbaler koji je rođen u Obrenovcu.

Na kojoj poziciji u odbrani možeš najviše da pomogneš?

"Moja pozicija je štoper, lijevi štoper. To igram posljednjih pet godina konstantno. Ni ostale pozicije u odbrani mi nisu strane, ali kada igram lijevog štopera mogu da pružim najviše".

Očekuješ li da debituješ u Bjelorusiji?

"U ovom trenutku je dovoljno što sam tu, što sam dio reprezentacije. Na selektoru je da odluči da li ću igrati. Moje je da treniram, ne da razmišljam o tome", zaključio je Simić, momak koji je prošao omladinsku školu Partizana, ali nikada nije zaigrao za prvi tim beogradskog kluba.

Bakić: Volio bih da zaigram

Marko Bakić je opet sa nacionalnim timom i nije krio da bi volio da zaigra u Bjelorusiji.

Nije važno koliko...

"Volio bih da budem na terenu. Nakon onih 15-20 minuta protiv Letonije želim da upišem još jedan nastup za reprezentaciju. Mnogo mi znači što sam tu, hvala selektoru što me je pozvao", rekao je Bakić.

Novi igrač Fiorentine na utakmicu u Bjelorusiji gleda kao na idealnu priliku da "sokoli" uhvate zalet za Varšavu.

"Sigurno da je ova utakmica jako bitna, jer je posljednja provjera pred nastavak kvalifikacija. Igraćemo protiv dobre ekipe, koja gaji specifičan stil fudbala. Pokušaćemo da pobijedimo, da pokažemo da smo na pravom putu i da smo spremni za duel sa Poljskom, te da možemo da izborimo plasman u Brazil. Bitno je da se dobro spremimo za posljednje tri utakmice, za nas su to tri finala. Poljska je sigurno najvažnija, ali idemo meč po meč, da damo maksimum, pa šta bude. Nadam se pobjedi", kazao je Bakić koji je zadovoljan novim klubom.

"Dobro sam prihvaćen u Fiorentini, sve mi olakšava i to što ima dosta fudbalera sa ovih prostora. Tu je, prije svih, Stefan Savić, moj cimer koji mi pomaže. Mnogo mi je lakše nego u Torinu", dodao je bivši vezista Mogrena.

Galerija

Bonus video: