Prvi trijumf po mjeri šampiona

"Ova ekipa ima perspektivu da raste i da se razvija, odnosno da igra sve bolje. Najveća dobit je kontinuitet u radu koji traje već godinu", rekao je trener Radojičić
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2013. 17:12h

Na startu osmog šampionata Crne Gore, fudbaleri Sutjeske trijumfom nad Mornarom opravdali su očekivanja i na najbolji mogući način otvorili sezonu u kojoj će pokušati da odbrane naslov najbolje ekipe iz minulog prvenstva.

Aktuelni šampion tokom cijelog meča kontrolisao je situaciju na terenu, ne dozvolivši protivniku da ga ozbiljnije ugrozi, što je jasan pokazatelj da su nikšićki "plavo–bijeli" na pravom putu.

O tome najbolje govore riječi trenera Sutjeske Dragana-Gage Radojičića koji je sa zadovoljstvom govorio nakon prve prvenstvene "trojke".

"Imali smo sa čim i sa kim da pobijedimo Mornar. Odradili smo utakmicu kako treba. Ova ekipa ima perspektivu da raste i da se razvija, odnosno da igra sve bolje. Najveća dobit je kontinuitet u radu koji traje već godinu. Normalno, velika je dobit što smo doveli nekoliko pojačanja, čime smo zaoštrili konkurenciju za najbolji tim. Ponoviću – sada smo kvalitetni, ali nećemo se zanositi, fokusirani smo na rad i samo rad", rekao je popularni Gaga.

Ako su prošle sezone igru bazirali na kolektivu koji je bio najveće oružje Sutjeske, reklo bi se da je sada situacija potpuno drugačija.

Naime, japanski internacionalac Fukui Masato na svom debiju oduševio je sve – driblinzi, precizni pasovi, dobra igra u defanzivi i pred golom protivnika, jasni su pokazatelji da je prvoligaš sa Bistrice angažovao pojačanje kavo je nedostajalo prethodnih godina.

Dakle, individualac sa istančanim osjećajem za igru, a koji se stavio u službu kolektiva, po svemu sudeći biće najveće otkrovenje tek otpočete sezone.

"Vidjećete o kakvom se igraču radi. Biće pravo pojačanje Sutjeske", kratko je istakao Radojičić pred početak prvenstva i već sada se može reći da je bio u pravu.

Jedan od najzaslužnijih što je Sutjeska protiv Mornara na sredini terena plesala kako i dolikuje ekipama koje pretenduju na visok plasma je Andrija Pejović, nakon čije asistencije je i postignut prvi gol.

"Odigrali smo dobar meč i predstavili se publici u dobrom izdanju. Postigli smo dva gola, stvarali šanse i, što je najvažnije, zatvorili prilaze našem šesnaestercu baš onako kako treba. Jednostavno, nismo imali slabu tačku, a pri tom igrali smo zrelo i odgovorno. Evidentno je da su nam pojačanja bila potrebna, a zdrava konkurencija učinila je svoje. Očekujem da će forma ići uzlaznom putanjom, što znači da ćemo napredovati iz kola u kolo", rekao je Pejović.

Bonus video: