Brnović: Moramo da vratimo pobjedničku atmosferu

Meč sa Bjelorusijom dobra je provjera pred finiš kvalifikacija, posebno za duel sa Poljskom, ali i prilika za rehabilitaciju od ubjedljivog poraza od Ukrajine
6 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2013. 20:23h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je mini-pripreme za kontrolni meč sa Bjelorusijom, koji će se igrati 14. avgusta, u Žodinu, gradiću 50-ak kilometara udaljenom od Minska.

U 19 sati je odrađen prvi od dva treninga u Podgorici, s tim da će selekcija biti skoro kompletna tek sjutra.

Prvog dana selektor Branko Brnović mogao je da računa na osmoricu pozvanih igrača.

Meč sa Bjelorusijom dobra je provjera pred finiš kvalifikacija, posebno za duel sa Poljskom, ali i prilika za rehabilitaciju od ubjedljivog poraza od Ukrajine, u posljednjoj takmičarskoj utakmici.

Zbog toga rezultat jeste u prvom planu, ističe Brnović, zbog, kako kaže, problema koji svaki poraz stvori u fudbalskoj javnosti...

"Moramo da vratimo maksimalnu ozbiljnost, da vratimo pobjedničku atmosferu koju smo imali prije Ukrajine. Neće nam rezultat biti priorotet svih prioriteta, ali želimo pobjedu i igraćemo na pobjedu", rekao je Brnović.

Iako su igrači tek na početku sezone, ili u pripremama – svi pozvani će doći, a koliko ozbiljno se dočekuje gostovanje u Bjelorusiji pokazuje i to što će Stevan Jovetić u specijalnom aranžmanu doputovati u Minsk, vjerovatno na dan utakmice.

Napadač Mančester sitija je danas trenirao sa reprezentacijom, a sjutra ide u Beograd da završi papirologiju oko radne dozvole u Engleskoj.

Takođe, trojica reprezentativaca će doći direktno u Minsk - u pitanju su Marko Baša, Milorad Peković i Nemanja Nikolić.

"Jovetić je juče igrao u Finskoj, ovih dana u Beogradu završava papirologiju za boravak u Engleskoj, a u Bjelorusiju bi trebalo da dođe na dan utakmice privatnim avionom. Nismo kompletni, zbog kartona, ali dobre vijesti su da je Vukčević našao klub, da se Drinčić oporavio. Nadam se da će igrati u narednom periodu i ući u formu pred Poljsku", rekao je Brnović.

Prvi put među sokolima biće Marko Simić, defanzivac turskog Kajzerispora. Odmah će biti na provjeri, iako je, kako kaže Brnović, već godinu pod njegovom lupom...

"Može mnogo da nam pomogne. Imamo problema na desnom beku, Pavićević je već dobio dva crvena kartona, moramo Savića da pomjeramo na tu stranu. Simić će vjerovatno igrati cijelu utakmicu, u jednom poluvremenu sigurno desnog beka, ali je riječ o igraču koji pokriva više pozicija u defanzivi", kaže Brnović.

Luka Đorđević, naš najmlađi reprezentativac, nedavno je promijenio klub, iz Zenita na pozajmicu stigao u Tvente. Očekuje mnogo u novoj sredini, očekuje mnogo i u reprezentaciji...

"Mislim da bi trebalo da se nadigravamo sa Bjelorusijom i da sa kvalitetom koji imamo dobijemo utakmicu, iako će biti teško. Ako dobijem priliku, uradiću sve da opravdam očekivanja".

Poraz od Ukrajine, nije poremetio atmosferu, ni planove našeg tima, ističe Đorđević.

"Ne može jedan poraz da poremeti atmosferu, koja je stvarana godinama i koja je izvanredna. Jeste bolan, ali znamo našu računicu. Moramo da pobijedimo u Poljskoj i spremamo se da uradimo to što moramo", kaže Đorđević.

"Sokoli" u utorak putuje u Minsk, u srijedu je meč u 17.30 časova po našem vremenu na stadionu lokalnog Torpeda.

Galerija

Bonus video: