Nikšićanima se posrećio finiš

"Rudar je imao više prilika, bio konkretniji i mislim da su domaći zaslužili najmanje bod. Ipak, u fudbalu ne mora uvijek da pobijedi bolji", kazao je trener Čelika Slavoljub Bubanja
66 pregleda 0 komentar(a)
Darko Zorić, Foto: Savo Prelević
Darko Zorić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.08.2013. 09:39h

Domaćin ima za čim da žali, gosti prezadovoljni napuštaju Pljevlja.

A, susret je odlučen u 83. minutu - u kaznenom prostoru Čelika povučen je za dres Miroje Jovanović, a arbitar Novović odmahnuo rukom.

U nastavku akcije, lopta je preko noge prešla Srđanu Šćepanoviću, a njegovu grešku iskoristio je Darko Zorić i Čeliku donio tri boda.

"Zadovoljan sam osvajanjem bodova, ali moram biti realan - Rudar je imao više od igre, imao više prilika, bio konkretniji i mislim da su domaći zaslužili najmanje bod. Ipak, u fudbalu ne mora uvijek da pobijedi bolji", kazao je trener Čelika Slavoljub Bubanja.

Na početku meča Rudar je stvarao ozbiljnije prilike, ali gosti su poveli. Poslije kornera Semira Hadžibulića u 19. minutu, loptu je zakačio Ivanović, a ona je lobovala i odbranu Rudara i golmana Gorana Vukliša.

Međutim, Rudar je ubrzo izjednačio. Vlahović je povratnom loptom proigrao Andriju Kaluđerovića, a on pogodio mrežu preciznim udarcem sa 16 metara.

U 5. minutu nastavka Čelik je ostao sa 10 igrača, jer je bivši igrač Rudara Predrag Brnović dobio drugi žuti karton.

Vlahović je u 75. minutu sa pet metara glavom pogodio stativu, da bi susret bio riješen u 83. minutu. Do kraja je bilo više nervoze na terenu i trbinama, a gosti su bez problema sačuvali prednost.

"Mislim da nismo zaslužili poraz, ali na kraju smo ipak izgubili. Nemam šta da zamjerim momcima, igrali su požrtvovano i dobro, nadigrali su protivnika, stvorili više prilika, ali na kraju dozvolili smo protivniku da postigne poklon gol. Zahvalio bih publici na podršci, a naše je da nastavimo da radimo još jače, jer ovo što samo sada izgubili mora nam se negdje u prvenstvu vratiti", rekao je strateg Pljevljaka Mirko Marić.

RUDAR - ČELIK 1:2

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca 700. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Strijelci: Kaluđerović u 23. minutu za Rudar, a Ivanović u 19. i Zorić u 83. minutu za Čelik. Žuti kartoni: Kaluđerović, Mijušković, Šćepanović (Rudar), Vuković, Brnović (Čelik). Crveni karon: Predrag Brnović (Čelik) u 50. minutu.

Rudar: Vukliš 6,5 (Radanović), Sekulić 7, Bambur 7, Kaluđerović 7,5, Mijušković 6,5, Jovanović 7, Šćepanović 5,5 (Gačević), Nestorović – (Šljivančanin 6,5), Jeknić 6,5, Vlahović 7, Ćosović 6.

Čelik: Aković 7,5, Vuković 7, Mujdragić 7, Adrović 7, Ivanović 7 (Bulatović), Đalac 6,5, Zorić 6,5, Videkanić 6,5, Hadžibulić 6,5, Jovović – (Kalezić 6) Nikolić 6.

Bonus video: