Masato trasirao šampionu put ka pobjedi

Najveća opasnost po goste svakako je bio novajlija u dresu Sutjeske Japanac Fukui Masato
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2013. 08:43h

Na otvaranju sezone kraj Bistrice aktuelni šampion prikazao je dobru igru i u svim segmentima nadigrao Mornar, koji je iz Nikšića ispraćen sa dva gola u mreži.

Od prvog minuta Izabranici Dragana–Gage Radojičića zagospodarili su sredinom terena i preciznim pasovima u blizini šesnaesterca konstantno prijetili Baranima, koji su na travnatom tepihu djelovali kao da su zalutali u prvoligaško društvo.

Najveća opasnost po goste svakako je bio novajlija u dresu Sutjeske Fukui Masato, koji je u prvom poluvremenu spojio lijepo i korisno, odnosno lucidnim potezima zabavljao publiku koja je znala na pravi način da ga nagradi.

A, nakon neopreznosti defanzivaca Mornara u 8. minutu domaći su imali idealnu priliku preko Stevovića, koji je suviše oklijevao i dozvolio Lakićeviću da spase praktično siguran gol.

Poslije nekoliko poluprilika Sutjeska je povela u 19. minutu – sa desne strane Pejović je idealno uposlio Isidorovića, a ovaj iz neposredne blizine pogodio metu.

Gol u mreži Mornara dodatno je ulio samopouzdanje „plavima“, s obzirom na to da su tri minuta kasnije postigli novi pogodak. Naime, nakon kornera Stefanovića lopta se u polje odbila do japaskog internacionalca Masata, koji je dropkikom zakucao pod prečku, za erupciju oduševljenja na tribinama.

U 41. minutu Isidorović je iz daljine pokušao da iznenadi Lakićevića, međutim, sve se svelo na pokušaj. U samom finišu prvog dijela Pejovićev šut završio je u rukama gostujućeg golmana.

"U meč smo ušli sa ogromnom željom da dobijemo, baš onako kako smo i najavljivali. Momci su prebrodili psihološku barijeru nakon poraza od Šerifa. Klub nam je omogućio da otputujemo na Taru da se smirimo i valjano pripremimo za prvenstvene obaveze. Sve u svemu, jako sam zadovoljan. Nije korektno prema protivniku da kažem da smo trebali postići još koji gol. Otvorili smo utakmicu kako treba, mislim da smo pokazali kvalitet više. Igraćemo još bolje, jer je ovo daleko od maksimuma. Sada imam varijante i za napad i za sredinu – doveli smo nekoliko igrača koji su pojačali konkurenciju. Vidjećemo kako će sve da ide dalje", istakao je Radojičić.

Na startu drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu, Isidorović je na drugoj stativi pogodio Masata, koji je makazicama šutirao u spoljni dio mreže.

U 64. minutu udarcem iz daljine Divanovića gosti su uputili udarac u okvir gola, a novi pokušaj Radulovića sa desne strane ukrotio je Janjušević. U tom periodu Sutjeska se nije postavljala kako treba, što Barani nisu znali da kazne.

Ipak, domaćin je brzo uspostavio ravnotežu i već u 72. minutu ozbiljno zaprijetio – Jovović se stuštio u šesnesterac i uputio povratnu loptu za Radonjića, ali je ovaj pogodio prečku.

"Čestitatam Sutjesci na zasluženoj pobjedi. Ono što sam tražio od igrača nisu ispunili. U najavi meča sam rekao da nećemo respektovati nikoga. Upravo smo respektovali Sutjesku, koja je pojačana. Odnosom i pristupom koji smo imali u prvih 30 minuta nećemo dobiti nikoga. Nakon poraza doći će do promjena, a vratiće nam se i neki igrači koji nisu nastupali u Nikšiću", kazao je Obren Sarić, trener Mornara.

Pehar za prvaka

Prije početka meča Sutjeska – Mornar komesar za takmičenje FSCG Božidar Mićunović uručio je šampionski pehar kapitenu domaćih Ivanu Janjuševiću za prvu i istorijsku titulu u sedmom šampionatu Crne Gore.

Osim toga, nagrađeni su i kadeti Sutjeske koji su pod vođstvom Borisa Miličkovića osvojili prvo mjesto u svom uzrastu, a pehar za najbolju ekipu uručio je selektor Boris Ljutica.

SUTJESKA – MORNAR 2:0

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca 800. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Strijelci: Isidorović u 19, Masato u 22. minutu. Žuti kartoni: Lakićević (Mornar).

Sutjeska: Janjušević – Bečelić 7, Ognjanović 7, Ćuković 7, Stijepović 7, Stefanović 7, Stevović 7 (Karadžić), Pejović 7, Isidorović 7,5 (Jovović), Radonjić 7, Masato 8 (Poček).

Mornar: Lakićević 6, Dubljević 6, Arsenijević 5, Petrović – (Radulović 5), Obradović 5, Tomić 5 (Jovović), Radovanović 5, Mijušković 5 (Vukmarković), Kajević 5, Divanović 5, Živković 5.

Bonus video: