OFK Titograd želi da ostavi evropski trag i dovede Bešiktaš u Podgoricu

“Bili smo bolji, imali smo četiri velike šanse, devet kornera... Nismo uspjeli da pobijedimo, ali smo pokazali da smo bolji. To nikako ne znači da očekujemo da će revanš biti formalnost”, kazao je trener Aleksandar Miljenović
1 komentar(a)
mladost igalo, Foto: Filip Roganović
mladost igalo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.07.2018. 16:09h

OFK Titograd je prije sedam dana, pod tim imenom, debitovao na evropskoj sceni, nije uspio da se predstavi pobjedom, ali ima realne šanse da ispuni cilj i prođe u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crnogorski predstavnik dočekuje sjutra (20.30) ekipu B36 sa Farskih ostrva, sa kojom je u prvom meču igrao bez golova.

“Bili smo bolji, imali smo četiri velike šanse, devet kornera... Nismo uspjeli da pobijedimo, ali smo pokazali da smo bolji. To nikako ne znači da očekujemo da će revanš biti formalnost”, kazao je trener Aleksandar Miljenović.

Ekipa sa Farskih ostrva je skromnog fudbalskog znanja, ali puna energije, dobro fizički spremna...

“Oni su u takmičarskom ritmu, mi nismo. To bi mogao da bude problem, ali vjerujem da ćemo ga kvalitetom prevazići. Imamo veliki motiv, što je i normalno, jer cijele godine igramo za nastup u Evropi. Ovo je sada šansa za igrače da se dokažu i da se izbore za fudbalski spektakl u narednoj rundi”, kazao je Miljenović.

Ulog sjutrašnjeg meča je dvoboj sa turskim gigantom Bešiktašem...

“Nijednom riječju ne pominjemo potencijalnog rivala u narednoj rundi. Aspolutno smo posvećeni sjutrašnjem rivalu”, istakao je Miljenović.

OFK Titograd neće po svaku cijenu pokušati da brzo riješi pitanje pobjednika.

“Strpljenje je ključ. Nećemo da jurimo i žurimo, nema potrebe. Tek smo 20 dana u pripremama, ali sam siguran da imamo dovoljno snage i kvaliteta da izađemo kao pobjednici iz ovog dvomeča”, naglasio je Miljenović.

Farani nisu došli u Podgoricu da se predaju unaprijed, o čemu govori i to što su doputovali u nedjelju, kako bi se prilagodili znatno drugačijim klimatskim uslovima.

“Naš rival ima nekoliko odličnih igrača, posebno u ofanzivi i biće nam izuzetno teško. Mi smo poluprofesionalci, nama je fudbal uživanje i zabava, ali želimo da probamo, a bio bi nam veliki izazov i čast da se nadmećemo sa velikim klubom kakav je Bešiktaš”, rekao je trener Jakup Borg.

Bonus video: