Mladost naučila lekciju za budućnost

Pitanje oko prolaska u narednu rundu je bilo riješeno, ali je dobra igra Mladosti u posljednjih 45 minuta okršaja učinila da se klubu ne "ubije" nada u bolju budućnost
9 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2013. 16:28h

Iako je u porazu od Sevilje pod Goricom (6:1) Mladost već na poluvremenu revanša dvomeča treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope gubila sa 5:0, ipak su kraj utakmice fudbaleri domaćeg tima dočekali u dobrom raspoloženju.

Nakon minusa od tri gola iz prvog međusobnog duela na "Pishuanu", pitanje oko prolaska u narednu rundu je bilo riješeno, ali je dobra igra Mladosti u posljednjih 45 minuta okršaja učinila da se klubu ne "ubije" nada u bolju budućnost.

"Nakon katastrofalnog poluvremena shvatili smo da je i to što smo doveli jednu Sevilju u Podgoricu veliki uspjeh i riješili smo da igramo iz zadovoljstva. I trener je tražio da probamo da igrom jedan na jedan, napravimo višak, jer je Sevilja taktički neuporedivo bolja, a mi smo krenuli sa više žara i želje i na kraju smo uz dvije sjajne šanse uspjeli i da damo gol Sevilji. Znao sam da Havi Varas nema šansi ako Miloš Pavićević pogodi u okvir gola, jer ima taj nevjerovatan šut nakon kojeg golman ne može da ocijeni let lopte. I tako je bilo na našu veliku radost, jer smo pokazali u drugom poluvremenu da smo dosta naučili od te sjajne ekipe. Značiće nam to za prvenstvo", kazao je napadač Mladosti Ermin Seratlić.

On je uz trojicu defanzivaca, Filipa Mitrovića, Aleksandra Šofranca, Radula Živkovića i golmana Miroslava Vujadinovića, odigrao sve evropske minute u istoriji Mladosti.

"Ne znam šta se desilo u prvom poluvremenu da onako loše odigramo. Možda razočaranje da nakon sjajnih igara stadion pod Goricom izgleda prazan i protiv jedne Sevilje, koja je skoro napunila stadion sa nepoznatom Mladosti! I uz to umor, ali i neuigranost naše nove sredine terena, koju su sjajno koristili sjajni igrači Sevilje, pogotovo njihov kapiten Ivan Rakitić. Dozvolili smo mu da odigra poluvrijeme bez ijednog duela, a on nas je kažnjavao pasovima od preko 70 metara pravo na trepavicu svojim saigračima. Iako je Sevilja skup sjajnih pojedinaca, ipak je Rakitić motor te ekipe. Vidjelo se to u nastavku, a nama je "vjetar u leđa" dala i publika koja je gromoglasno pozdravlajla svaki naš dobar potez, dribling. To nam je i dalo snagu za onako furiozan finiš u kojem smo Sevilju vratili u svoj kazneni prostor. Na stadionu su bili sve sami fudbalski zaljubljenici, ali mi je neshavtljivo da škole fudbala i klubovi ne dovedu i svoje članove na stadion da vide kako se drže i mijenjaju pozicije u napadu i odbrani, ponaša prema sudijama... Mi smo skenirajući njhovu igru sigurno postali bolji igrači", zaključio je 22 - godišnji Seratlić.

Najradosniji je, nakon utakmice, bio strijelac jedinog pogotka, tačnije evrogola u 91. minutu, 19 - godišnji Pavićević.

"I kada je Ivanu Kneževiću Varas odbranio zicer na moju asistenciju znao sam da ćemo dati gol. Oslobodili smo se grča i stvarali šanse nošeni publikom, a ja sam postigao gol Sevilji! Najljepši i najbolji u svojoj karijeri, i to nakon razočaranja što nijesam počeo utakmicu. I naučio sam dosta na početku karijere, jer je samo trebalo gledati kako se kreću Rabeljo, Samperio, Koke... Rakitić je već neka druga, najveća klasa i smatram da je njemu mjesto u najboljim svjetskim klubovima", smatra Pavićević.

Evropa prodala i Kaljevića

Blistavi evropski put Mladosti sa kojeg je zbrisala viceprvake Mađarske i Slovačke, Videotona i Senicu, podigla je i cijenu igrača malog podgoričkog kluba.

Japanac Išihara Taku je pojačao njemački Aue, Bojan Sanković mađarski Ujpešt, golman Miroslav Vujadinović se vratio u Vlazniju, a kapitenu do mečeva sa Seviljom, Danilu Tomiću, Mornar je ponudio bolje uslove.

Nakon meča sa Seviljom pod Goricom sa sada već bivšim saigračima oprostio se i vezista Bojan Kaljević, strijelac pobjedonosnog gola u Senici.

On je juče ujutro otputovao na Maltu, gdje će igrati za tamošnjeg prvoligaša Mostu, šestoplasiranu ekipu prošlogodišnjeg šampionata.

Galerija

Bonus video: