Rudar protiv Čelika za uspješan start

Čelik tradicionano dobro igra pod Golubinjom. Nikšićki „metalurzi” su oformili novi tim, koji tek treba da dokaže da li ima kvalitet za visoko proklamovane ambicije
1 komentar(a)
Rudar, Foto: Saša Bezarević
Rudar, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 10.08.2013. 11:23h

Može li Rudar sa znatno izmijenjenim i podmlađenim timom iznenaditi Čelik i konačno protiv Nikšićana upisati prvi trijumf u međusobnim duelima?

Može - smatraju u klubu, iako trenutak za prekid neugodne tradicije, upravo zbog kadrovske situacije, i nije baš najpovoljniji. Optimizam se, međutim, zasniva na želji mladića u „rudarskim“ dresovima da se nametnu, pokažu da vrijede i već na startu svima daju do znanja da će stadion pod Golubinjom u predstojećoj sezoni biti neugodna lokacija za sve rivale, a Rudar još neugodniji protivnik.

Uostalom, to je i jedino, javno saopšteno obećanje. Priče o krajnjim dometima, plasmanu, borbi za trofeje, ovog puta su izostale.

"Takvim stvarima ne želimo da se opterećujemo. Najvažnije je da momci u svakoj utakmici daju sve od sebe, da budu hrabri i disciplinovani, da slušaju i rezultati će doći. Imamo sastav koji bi se mogao nazvati spojem iskustva i mladosti, tu je i zavidan nivo kvaliteta, takođe i samopouzdanja, kao i neke doze neophodne mladalačke drskosti. Sve su to naši aduti koji bi već danas mogli da doprinesu uspješnom početku prvenstva", kaže trener Rudara Mirko Marić.

Čelik tradicionano dobro igra pod Golubinjom. Nikšićki „metalurzi” su oformili novi tim, koji tek treba da dokaže da li ima kvalitet za visoko proklamovane ambicije.

"Sa ekipom sam radio svega desetak dana. Pokušali smo u kratkom roku da skockako tim, ali moram da kažem da smo slabiji nego prošle sezone. Odigrali smo dva kontrolna meča na Zlatiboru, što nije dovoljno da sagledamo trenutne mogućnosti. Sigurno da će meč u Pljevljima biti težak, a naša obaveza je da pružimo što bolji otpor. Očekujem da ćemo kako vrijeme bude odmicalo biti sve bolji", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Meč u Pljevljima počinje u 17.30 časova.

Bonus video: