Radojičić: Razmišljamo samo o prvoj utakmici

Sutjeska otvara sezonu kraj Bistrice duelom sa Mornarom odlučna da od samog starta šampionata krene sa uspjesima, baš kako i dolikuje aktuelnom šampionu
5 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.08.2013. 09:28h

Sutjeska otvara sezonu kraj Bistrice duelom sa Mornarom (17.30 časova) odlučna da od samog starta šampionata krene sa uspjesima, baš kako i dolikuje aktuelnom šampionu.

Izabranici Dragana Radojičića ugostiće Barane koji su se posljednjih dana prelaznog roka kvalitetno pojačali. Ipak, taj podatak dodatno motiviše nikšićke „plavo–bijele“ koji nezavisno od toga gdje i protiv koga igraju uvijek „pucaju“ na pobjedu. Uostalom, samo uspjesima može se sačuvati epitet najbolje ekipe, koja je u minulom šampionatu rušila sve pred sobom.

"Prva utakmica je uvijek najteža, a naš cilj je uvijek isti – pobjeda. Očekujem da će nova sezona donijeti dosta neizvjesnosti, dok će nekoliko timova pretendovati na visok plasman. Odmah na startu želimo da savladamo Mornar, koji je stvorio tim za respekt, međutim, to je za nas dodatni motiv da zablistamo u punom sjaju. Uželjeli smo se takmičarskih mečeva, zbog čega sa nestrpljenjem iščekujemo premijerni duel sa Baranima. Igramo pred svojom publikom, gdje nemamo prava na kiks", istakao je Ivan Janjušević, golman Sutjeske.

U odnosu na minulu sezonu Nikšićani su angažovali nekoliko pojačanja i zaoštrili konkurenciju za najbolji tim.

"Doveli smo dobra pojačanja. Moja prva želja u ljetnjem prelaznom roku bio je Srđan Radonjić, koji će nam kvalitetom i iskustvom pomoći u novoj sezoni. Svakako, najviše smo zadovoljni oporavkom Stefana Stefanovića, koji je prije pola godine polomio nogu i to je bio ogroman hendikep za nas. Povratak Nenada Đurovića je jako bitan i ne treba trošiti previše riječi kolio će nam značiti. U ovom trenutku na možemo da računama na Igora Nedeljkovića, koji ima problema sa koljenom, moguće da povredu vuče odranije. U svakom slučaju, mislim da će biti pravo pojačanje. Dolaskom Milenka Nerića valjano smo zaokružili prelazni rok. Svaka naša ambicija vezana je za prvu utakmicu i tako moraju razmišljati moji momci. Dakle, naša filozofija je da se spremamo od meča do meča", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

S druge strane, biće to novi Mornar za novu sezonu. U prelaznom roku je promijenjeno praktično sve, ali tek treba da se pokaže da li je posao urađen kako treba.

" Svi smo zadovoljni onim što je urađeno do sada. Imamo težak raspored u prvih pet kola, ali nikada nismo bježali od odgovornosti. Znamo kome gostujemo - šampionu i ekipi koja je zbog Evrope u punoj takmičarskoj formi. Međutim, alibija ne smije i ne može biti. Moramo pokazati da smo pravi i da ovaj tim ima potencijal za direktan opstanak. Imamo problema u napadu, Rotković je još na probi, ali je osnovna vizija predstojećeg meča već spremna. Idemo da se nadigravamo sa rivalom", rekao je trener Mornara Obren Sarić.

Bonus video: