Sprema se zabava na Stamfordu: Sari najavio novi Čelsi

On je u Čelsiju naslijedio zemljaka Antonija Kontea, koji je dobio otkaz iako je za dvije godine osvojio dva najveća domaća trofeja - prvenstvo i FA kup
0 komentar(a)
mauricio sari, Foto: Reuters
mauricio sari, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.07.2018. 13:44h

Mauricio Sari spreman je da donese nešto novo u engleski fudbal - zabavu.

Italijan je danas predstavljen kao trener Čelsija i u prvom obraćanju medijima kazao da ga nije "briga da li će morati da osvaja trofeje da bi se zadržao na klupi".

"Iskreno, apsolutno ne razmišljam tako. Moj cilj je da se zabavim, da se igrači zabavljaju i da publika uživa. To je svrha ovog posla i fudbala uopšte. Kada bi sve to ispratio i rezultat bilo bi sjajno. Mislim da je fudbal postao previše ozbiljan u trci za pobjedama i titulama, kao i da se zaboravlja da je to, ipak, samo igra", kazao je Sari.

On je u Čelsiju naslijedio zemljaka Antonija Kontea, koji je dobio otkaz iako je za dvije godine osvojio dva najveća domaća trofeja - prvenstvo i FA kup.

"Antonio je uradio velike stvari i on je veliki trener. Moj stil fudbala je drugačiji od njegovog i pokušaću da ga uspostavim u Čelsiju. Na mene niko neće uticati, ljudi koji su me doveli znaju šta želim i šta tražim", kazao je Sari.

Priznao je da je teško podnio odlazak iz Napolija.

"Imam divne uspomene, ali mi je srce slomljeno kada sam čuo da je vrijeme za odlazak. Preboljeću, za nekoliko godina", kazao je Sari.

U Engleskoj ga čeka mnogo veći izazov.

"Ovdje su najjači klubovi, najbolji igrači i treneri. Svaka utakmica je derbi. Ne znam koliko će biti potrebno vremena da se prilagodim, nadam se da neće mnogo, ali i da će mi igrači pomoći. Na kraju, ništa ne može da se sprovede bez dobrih fudbalera, a a Čelsi ih, srećom, ima", rekao je Sari.

Svjetski mediji uveliko pišu o odlasku Edena Azara...

"Volio bih da se na treninzima i terenu zabavljam sa njim. On je veliki igrač. Imam želju da ga vidim kako napreduje u radu sa mnom, bio bi to moj veliki trenerski uspjeh. To će biti veoma, veoma teško, jer je on fudbaler najviše klase", kazao je Italijan.

Bonus video: