Sutjeska spremna da odbrani tron

Aktuelni šampion nije mnogo mijenjao u sastavu, a stigao je i provjereni golgeter Srđan Radonjić iz Budućnosti
73 pregleda 3 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.08.2013. 16:38h

Nakon nešto više od dva mjeseca pauze opet kreće prvoligaški fudbal. Mnogi predviđaju da bi neizvjesnost mogla da bude nikad veća, jer su se stvari bitno promijenile. Ne u kvalitetu, ali čini se da veliki dio ekipa nikada nije bio izjednačeniji...

Konkretno, Budućnost možda prvi put od kada se igra nezavisna liga nema ambiciju da po svaku cijenu juri titulu. A, da je tako vidjelo se i u prelaznom roku u kojem su "plavi" ostali bez velikog broja igrača.

Talentovani Radivoje Golubović i Stefan Mugoša su prije nekoliko dana prešli u Mogren odnosno Mladost, Admir Adrović i Flavio Žunior su otišli u inostranstvo (rumunski Panduri i Inter iz Bakua), Srđan Radonjić u Sutjesku...

Cilj Sutjeske: Odbrana titule

Sutjeska, aktuelni šampion, nije mnogo mijenjala u sastavu, stigao je i provjereni golgeter Srđan Radonjić iz Budućnosti, pa je sigurno da Dragan Radojičić i njegovi izabranici imaju cilj da odbrane tron do kojeg su prošle sezone dominantno došli...

Da bi lakše stigli do cilja, kraj Bistrice su odlučili da se pojačaju sa iskusnim i provjerenim fudbalerima poput Radonjića, Igora Nedeljkovića, Nenada Đurovića, a stigao je i japanski internacionalac Fukui Masata, od kojeg se očekuje da unaprijedi igru u nikšićkom prvoligašu.

Uostalom, za najpoznati nikšićki brend trofeji uvijek moraju biti imperativ...

A kada su u pitanju odlasci, do nastavka saradnje nije došlo sa Đorđijem Ćetkovićem i Nemanjom Kosovićem, koji je prešao u redove gradskog rivala Čelika.

Brnović: Mladost je favorit

Selektor Branko Brnović očekuje veliku borbu za titulu, ali prednost daje Mladosti, ekipi koja je zablistala na evropskoj sceni.

Podgorički klub je angažovao Balšu Božovića, Ivana Novovića, Zariju Peličića, Gavrila Petrovića, bivšeg napadača OFK Beograda Augusta Batiohu, dok su sastav Nikole Rakojevića napustili golman Miroslav Vujadinović, vezista Bojan Sanković i Japanac Išihara Taku, a nije isključeno da narednih dana ode još neko...

"Nekoliko ekipa, tu prije svega mislim na Mladost, koja je nakon posljednjih rezultata prvi kandidat za osvajanje titule, vodiće ove sezone glavnu riječ u našem prvenstvu. Tu je i aktuelni šampion Sutjeska, a ne treba zaboraviti Budućnost, iako je ostala bez nekoliko važnih igrača", rekao je Brnović agenciji Mina.

Poslije teške godine, u borbu za vrh bi trebalo da se umiješa i Mogren koji je doveo tandem Zete, Miroslava Kaluđerovića i Gorana Burzanovića, te Luku Pejovića, Golubovića, vezistu Budućnosti Miloša Kalezića i trio Lovćena - Milana Đurišića, Darka Markovića i Gorana Vujovića.

"Pored tri favorita za titulu koja sam naveo, svakako treba izdvojiti i Mogren, koji se takođe pojačao, kao i Mornar, Lovćen i Čelik, tako da nas očekuje neizvjesna borba za plasman u evropska takmičenja. Bukvalno pola lige će pokušati da izbjegne ispadanje, pa očekujem veći kvalitet fudbala nego što je to bio slučaj prethodnih sezona", dodao je Brnović.

Enigma Čelik, Rudar oslabljen

Fudbaleri Čelika u novu sezonu ulaze sa znatno izmjenjenim satavom, ali ambicije ostaju iste – izboriti evropsku vizu.

U prilog tome "metalurzi" su angažovali čak deset pojačanja, a najzvučnije ime je Predrag Brnović, bivši prvotimac Rudara.

Osim Brnovića, nova imena su Zoran Aković, Milovan Nikolić, Kosović, Ljubo Baranin, Ahmed Mujdragić, Semir Hadžibulić, Nebojša Prtenjak, Miloš Đalac i Bojan Kalezić. S druge strane, klub su napustili Đorđe Đikanović (otišao u Katar), Zoran Banović (završio karijeru i sada je trener golmana Budućnosti), Nikola Simić, Aleksandar Dubljević, Boris Bulajić i Rodoslav Marjanović.

Rudar novu sezonu dočekuje slabiji, jer je ostao, između ostalih, bez Nenada Stojanovića (otišao u Lovćen), Milenka Nerića, Brnovića, Gavrila Petrovića, Miloša Popovića...

"Smatram da će Rudar ispasti iz borbe za plasman na evropsku scenu", istakao je selektor "sokola".

Dečić se dominantno vratio u elitno takmičenje i vjerovatno bi se zadovoljio da sačuva prvoligaški status, kao i Mornar, Lovćen, Grbalj (koji je pojačan Ivanom Delićem i Petrom Vukčevićem, bivšim igračima Budućnosti), Petrovac i Zeta...

Parovi 1. kola

Sutjeska - Mornar 17.30

Petrovac - Dečić (igra se u Budvi)

Grbalj - Mogren

Rudar - Čelik

Zeta - Lovćen

Nedjelja

Budućnost - Mladost 18.00

Bonus video: