Pep sam protiv svih

Gvardiola je već imao jedan veliki test i nije ga prošao, jer je u Superkupu Njemačke poražen od Borusije Dortmund 4:2
3 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2013. 09:43h

Dolazak Pepa Gvardiole u Bajern označio je početak nove epohe za njemački fudbal, jer se kroz istoriju nije često dešavalo da takav velikan presiječe i dovede stranca koji je spreman da promijeni sve – od taktike, načina shvatanja fudbala, politike prelaznog roka...

Ali, ono u čemu su Gvardiola i čelnici Bajerna složni je krajnji cilj – u Bavarskoj svi očekuju trofeje, bez obzira na to što je svima jasno da je praktično nemoguće da gospodin iz Katalonije izjednači ili nadmaši ono što je uradio prošle godine Jup Hajnkes, koji je sa Bajernom osvojio svako takmičenje na kojem je učestvovao.

Gvardiola je već imao jedan veliki test i nije ga prošao, jer je u Superkupu Njemačke poražen od Borusije Dortmund 4:2.

Večeras ga na otvaranju prvenstva očekuje duel sa drugom Borusijom, onom iz Menhengladbaha (20.30 časova na „Alijanc areni“).

"Nije uvijek lako pobjeđivati, a znam da navijači traže da to radimo sve češće i ubjedljivije. Vjeruju da uvijek treba da pobjeđujemo sa 6:0 ili 7:0, ali to nije moguće. Ovdje sam tek sedam nedjelja i trebaće vrijeme da sve postavimo na svoje mjesto. Jer, ja sam običan trener, nisam supertrener", rekao je Gvardiola pred start Bundes lige.

A, trener Borusije Dortmund Jirgen Klop najavljuje veliku borbu.

"Bajern je vjerovatno najbolja ekipa na planeti, svi trofeji su njegovi. Zato se zna da je favorit ove sezone, ali zašto bi uvijek pobjeđivali najbolji? Ne, u sportu pobjeđuje onaj ko više želi", jasan je temperamentni trener "milionera“.

Jasno je da je Borusija jedina ekipa koja u domaćim okvirima može da ugrozi Bajern, a borbu za Ligu šampiona bi kao i do sada trebalo da vode Bajer, Šalke, a očekuje se mnogo više nego prošle sezone od bivših šampiona Volfsburga, Štutgarta i Verdera...

Nakon godinu, bundesligaški fudbal se vraća i u glavni grad - Berlin će u eliti opet predstavljati Herta.

Uvod u Bundes ligu je bio pomalo šokantan jer je Fudbalski savez objavio da će svi igrači morati da idu na doping testove.

"U najskorije vrijeme igrači u Bundes ligi će početi da idu na anti-doping testove. Ne mogu tačno da preciziram datum", rekao je predsjednik takmičenja Rajnhard Raubal.

Parovi 1. kola - danas: Bajern - Borusija M. Sjutra: Bajer - Frajburg, Hanover - Volfsburg, Augsburg - Borusija Dortmund, Herta - Ajntraht, Hofenhajm - Nirnberg, Braunšvajg - Verder. Nedjelja: Majnc - Štutgart, Šalke - Hamburger.

Bonus video: