Kraj za Partizan, Kazahstanci nastavili san

Bugari su nakon pobjede od 2:1 kod kuće slavili i sa 1:0 u Humskoj, pa će Partizan evropski put nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope
51 pregleda 11 komentar(a)
Petar Grbić, Foto: BETAPHOTO
Petar Grbić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 06.08.2013. 21:19h

Partizan nije mogao protiv bugarskog Ludogoreca, koja u dva meča u trećem kolu kvalifikacija nije uradila ništa posebno, ali koja je i tako skromna mnogo ozbiljnija od beograskog tima.

Bugari su nakon pobjede od 2:1 kod kuće slavili i sa 1:0 u Humskoj, pa će Partizan evropski put nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Jedini gol u Beogradu dao je Zlatinski iz penala u 87. minutu, nakon što je Ivanović pogriješio, a Gulan zbog faula s leđa zaradio crveni karton.

Partzan je u drugom poluvremenu bio opasniji, a jedan od najboljih u dresu "crno-bijelih" bio je Petar Grbić, koji je napustio igru u 81. minutu.

U plej-of za Ligu šampiona se plasirao Fenerbahče - turski velikan je u revanšu kod kuće slavio protiv Salcburga sa 3:1.

Strijelci su bili Raul Meireleš, Musa So i Pjer Vebo.

A, san se i dalje nastavlja za Šahtjor iz Kazahstana koji je nakon bjeloruskog BATE-a eliminisao i Skenderbeu iz Albanije.

Nakon trijumfa od 3:0 kod kuće, Šahtjor je izgubio u gostima sa 3:2...

Maribor je izdržao protiv APOEL-a kod kuće, nije primio gol (0:0), pa će se i on u petak naći u bubnju na žrijebu za plej-of za elitno takmičenje.

Prošli su i Lion (eliminisao Grashopers), Bazel koji je bio bolji od Makabija iz Tel Aviva i Steaua (bila bolja od Dinama iz Tbilisija).

Sjutra: Hafnarfjordur - Austrija Beč (prvi meč 0:1), Zenit - Nordsjeland (1:0), Metalist - PAOK (2:0), Šerif - Dinamo Zagreb (0:1), Elfsborg - Seltik (0:1), Plzenj - Kalju (4:0), Legija - Molde (1:1), Varegem - PSV (0:2).

Bonus video: