Glazura kraj Bistrice

Na startu šampionata, za vikend, nikšićki „plavo–bijeli“ ugostiće Mornar, koji se posljednjih dana prelaznog roka valjano pojačao.
2 komentar(a)
Šerif - Sutjeska, Foto: Fc-sheriff.com
Šerif - Sutjeska, Foto: Fc-sheriff.com
Ažurirano: 05.08.2013. 15:02h

Na drugu fazu priprema fudbalera Sutjeske stavljena je tačka. Izabranici Dragana-Gage Radojičića od danas nastavljaju sa radom na svom terenu, gdje će se dodatno uigravati i otklanjati uočene nedostatke sa kontrolnih mečeva na Tari.

Iako je ljetnja pauza zbog obaveza na evrosceni kratko trajala, aktuelni šampion u novoj sezoni pokušaće da odbrani tron, bez obzira na to što će nekoliko timova pokušati da im pomrsi računicu.

Na startu šampionata, za vikend, nikšićki „plavo–bijeli“ ugostiće Mornar, koji se posljednjih dana prelaznog roka valjano pojačao.

"Dobro smo radili i pripremali se za obaveze koje nas očekuju. Smatram da će nova sezona biti izuzetno zanimljiva. Naravno, naš cilj na svakom meču biće isti – pobjeda. Neće biti lako ponoviti prošlosezonski uspjeh. Nekoliko ekipa dobro se pojačalo i koliko čujem ambicije su im naglo porasle. Ipak, nećemo se previše baviti drugima, jer će dosta toga zavisiti od nas. Za nas je uvijek prva utakmica najteža. Mornar se pojačao kvalitetnim fudbalerima i Barani su u ovom trenutku naš najveći problem. Želimo od samog starta da uđemo u pobjednički ritam. Tri boda na premijeri dodatno bi nas ohrabrila pred naredne okršaje", rekao je Igor Ćuković, jedan od najboljih igrača Sutjeske.

U ljetnjem prelaznom roku Sutjeska je angažovala iskusne i provjerene fudbalere. U klub su stigli Srđan Radonjić, Nenad Đurović, Igor Nedeljković i japanski internacionalac Fukui Masato, koji će po svemu sudeći biti glavna opasnost po protivničke ekipe.

Dakle, konkurencija se zaoštrila na sredini terena i u samom špicu gdje je Sutjeska bila najtanja. U svakom slučaju pojačanja su dobro došla, s obzirom na to da su ambicije visoko proklamovane, preostalo je samo da se kockice slože…

"Nećemo imati problema sa uigranošću. Iz dana u dan sve se bolje uklapamo. Na kontrolnim mečevima dobro smo funkcionisali, posebno na meču sa Kolubarom. Sada ćemo imati više igrača u rotaciji. Prvenstvo je dugo, pripreme su isto tako dugo trajale a zdrava konkurencija uvijek dobro dođe. Vrijeme do prvog meča iskoristićemo da se osvježimo, pripremimo taktiku, otklonimo sitne nedostatke i do tančina skeniramo rivala, koji mora pasti", zaključio je Ćuković.

Bonus video: