Murinjo: Odbio sam klupu Engleske

FA Engleske je, poslije Murinjovog negativnog odgovora, za selektora angažovao Italijana Fabija Kapela
1 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.08.2013. 13:14h

Menadžer fudbalera londonskog Čelsija Žoze Murinjo otkrio je danas da je 2007. godine odbio ponudu da bude selektor reprezentacije Engleske.

Murinjo je naveo da je to uradio jer bi mu bilo dosadno zbog velikog vremenskog razmaka između mečeva reprezentacije tokom godine.

"U to vrijeme moj glavni problem je bio kako da se motivišem za posao selektora Engleske koji me nije ispunjavao. Šta da radim? Tokom dana ne bih vodio treninge, već bi morao da obilazim igrače po klubovima. Vikendima bih morao da idem i gledam sve mečeve u ligi, kako bi analzirao učinke igrača", naveo je Murinjo.

On je dodao da su ga čelnici Fudbalskog saveza Engleske (FA) vidjeli kao zamjenu za Stiva Meklarena, koji sa nacionalnim timom nije uspio da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

"Sjećam se kad smo pregovarali da je Engleska trebalo da igra protiv Francuske u Parizu i to mi je djelovalo atraktivno. Međutim, kada sam vidio da prvi sljedeći meč igraju sa Kazahstanom, definitivno sam kazao ne. U svakom slučaju, bio sam ponosan što su me zvali", dodao je portugalski stručnjak.

FA Engleske je, poslije Murinjovog negativnog odgovora, za selektora angažovao Italijana Fabija Kapela.

Bonus video: