Venger: Možemo do titule

Arsenal je angažovao mladog reprezentativca Francuske Jaju Sanoga, dok se već duže vrijeme dovodi u kontekst potencijalnog transfera Luisa Suareza
4 komentar(a)
Venger, Foto: Beta/AP
Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.08.2013. 08:21h

Arsenal na titulu u Engleskoj čeka od 2004. Godine, a menadžer tima iz Londona Arsen Venger je uvjeren da njegova ekipa može da prekine crni niz i osvoji trofej čak i ako ne dovede nijedno značajno pojačanjetokom ljeta.

Arsenal je angažovao mladog reprezentativca Francuske Jaju Sanoga, dok se već duže vrijeme dovodi u kontekst potencijalnog transfera Luisa Suareza.

“Uvjeren sam da možemo do titule. Zašto bih sjedio ovdje i govorio vam da to ne možemo s igračima koje imamo”, poručio je Francuz.

Što se tiče transfera Suareza, za kojeg je do sada ponuđeno 40 miliona i jedna funta, Venger je ostao "zakopčan do grla".

“Nikad ranije nisam rekao da smo poslali ponudu za Suareza, ali sada mogu reći da je ponude bilo. Sve ostalo bih želio da zadržim za nas. Ako napravimo napredak u toj situaciji, obavijestićemo javnost. Trenutno smo tu gdje jesmo, a prema svakom transferu ćemo se odnosi kao i do sada, dakle časno i pošteno.

Do kraja prelaznog roka ostalo je nešto manje od mjesec dana, što je dovoljno vremena da se angažuje neki kvalitetan igrač.

“Naporno radimo da pojačamo ekipu, ne imenujući određene imena, jer ne vjerujemo da to olakšava pregovore. Kada želite da kupite igrača, potrebna su vam tri dogovora, sa klubom, igračem i oko pitanja plate. Ono što je najvažnije je da se usresredimo na igrače koje imamo, bez previše uvlačenja u nagađanja”, zaključio je Venger.

Bonus video: