Tompson otkrio otkud on na proslavi: Zvali su me Dalić i Modrić

Upitan je li bilo trenutka u kojem je pomislio da je možda bolje da on nije tamo, ponovio je da je pitao igrače jesu li sigurni da žele da ide s njima
515 pregleda 45 komentar(a)
Marko Perković Thompson, Foto: Screenshot (Youtube)
Marko Perković Thompson, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 17.07.2018. 18:09h

Juče je u Zagrebu priređen nevjerovatan doček za hrvatske reprezentativce na kojem je bilo više od pola miliona ljudi.

"Vatreni" su sjetjeli na Aerodrom Franjo Tuđman i potom ušli u otvoreni autobus kojim su se satima vozili sve do Trga bana Josipa Jelačića.

No ono što je mnogima zapelo za oko je to da je u jednom trenutku s njima u autobusu primijećen i pjevač Marko Perković Tompson, koji je i zapjevao na proslavi na Trgu. U međuvremenu su se o ovoj situaciji raspisali brojni regionalni i međunarodni mediji, a Tompson je za vijesti RTL televizije objasnio zašto je bio u autobusu.

Upitan kako je bilo na dočeku, rekao je da je teško sabrati utiske.

"Tolika emocija kod igrača i naroda koji je htio mahnuti i pozdraviti, doživio sam svašta, ali ovo još nisam", rekao je.

Upitan ko ga je pozvao da bude u autobusu, rekao je da su ga zvali selektor Zlatko Dalić i najbolji igrač Mundijala, Luka Modrić.

"Oni su meni rekli da je želja svih igrača da putujem s njima do Trga. Ja sam ih pitao jeste li sigurni", dodao je.

Upitan je li bilo trenutka u kojem je pomislio da je možda bolje da on nije tamo, ponovio je da je pitao igrače jesu li sigurni da žele da ide s njima, prenosi Indeks.

"Rekli su molim te, dođi. Znam da ima nekih priča, zašto ja da, zašto ne. Ali, njih niko ne bi mogao odbiti. Nije vrijeme za negativnost", rekao je Tompson.

Bi li pjevao Čavoglave da je bilo više vremena?

Novinarka mu je tada rekla da je blago rečeno bilo dosta negativnih komentara, te upitala kako ih komentariše, posebno komentar gdje je nazvan "fašističkim smećem". Rekao je da to više govori o ljudima koji tako govore.

"Mislim da to sve govori o njima. Svako ima pravo na izjavu ili komentar, ali mislim da nema pravo vrijeđati", dodao je.

Upitan jesu li igrači tražili spornu pjesmu "Bojna Čavoglave" i je li ih on sam htio pjevati, rekao je da bi bilo puno više pjesama, da je za to bilo prostora.

"Oni su meni napomenuli sve moje pjesme. Vida je pjevao jednu moju staru pjesmu dok je ulazio na binu, da je bilo još prostora, bilo bi više pjesama", rekao je, a kada ga je novinarka upitala još jednom da li bi pjevao Čavoglave da je bio drugi plan, odgovorio je da bi pjevao sve što bi oni tražili.

Za kraj je odgovorio i je li ga bilo strah od mogućih fašističkih poruka, rekavši kako mu to nije bilo na kraj pameti.

"Nikada to naši navijači nisu radili, vidjeli ste koliko je dostojanstva bilo", rekao je, a upitan ide li u Varaždin i hoće li ići možda u Livno ili druge gradove u kojima se planira doček, rekao je da su ga igrači pitali za razna mjesta,

"Oni su me pitali možeš li tamo, možeš li ovamo, ja sam rekao idem gdje god želite", zaključio je.

Bonus video: