Naplatili strpljivost da sačekaju greške rivala

"Od starta smo znali da je najbitnije strpljenje protiv tima kakav je Mladost, i sigurnom pobjedom možemo na miru da se okrenemo prvom prvenstvenom okršaju protiv Atletika", kaže Kariso
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Estadio Deportivo
Mladost, Foto: Estadio Deportivo
Ažurirano: 03.08.2013. 19:01h

Fudbaleri Sevilje zadovoljni su prvom zvaničnom utakmicom protiv Mladosti u ovoj sezoni, a pogotovo rezultatom i pobjedom od 3:0. U startnom timu Sevilje bile su četiri novajlije, od kojih su se dvojica upisala u strijelce.

"Najvažnije je da smo ispunili cilj, pobijedili smo sa 3:0, i odigrali smo dobru utakmicu. Lično sam se osjećao kao dio tima na terenu i to mi je pomoglo da u debiju u dresu Sevilje postignem prvi gol u ovoj sezoni. Nadam se da će mi bog pomoći da nastavim u ovom ritmu i doprinesem uspjesima kluba", kazao je Kolumbijac Karlos Baka, strijelac prvog gola u 18. minutu.

On je pogodio na asistenciju kapitena Ivana Rakitića, a imao je još nekoliko dobrih prilika, ali je golman Mladosti Miroslav Vujadinović prozreo i osujetio ostale pokušaje u prethodnoj sezoni najboljeg strijelca Belgije, koji je za klub Briž u 45 nastupa pogodio 28 puta.

Tačku na utakmicu u prvom od dva minuta sudijske nadoknade stavio je još jedan debitant, Portugalac Kariso.

"Najvažnije je sezonu započeti pobjedom, jer to podiže samopouzdanje pred nastavak takmičenja na svim frontovima. Baka nam je vodećim golom omogućio da možemo da čekamo Mladost, budemo strpljivi i sačekamo na njihove greške. Od starta smo znali da je najbitnije strpljenje protiv tima kakav je Mladost, i sigurnom pobjedom možemo na miru da se okrenemo prvom prvenstvenom okršaju protiv Atletika", objasnio je Kariso.

Uprkos tome što nije uspio da se upiše u strijelce, debitant Vitolo je sjajnim kretnjama u napadu pravio dosta prostora saigračima da ugroze Vujadinovića. I sam je bio u nekoliko prilika, ali...

"Zahvalan sam treneru na povjerenju da počnem utakmicu i odnosom prema meni od prvog dana u Sevilji. Unai Emeri nam je dao dobre savjete kako da otvorimo Mladost, i na nama, igračima je samo bilo da ispoštujemo dogovor", naglasio je Vitolo.

A baskijski trener Unai Emeri je kao odlučujući faktor u ubjedljivoj pobjedi naveo podršku publike.

"Zaista nismo očekivali toliko ljudi na prvoj utakmici, pogotovo što je bilo neizdrživo vruće, naročito tokom prvog poluvremena. Publika je osjećala kada je potrebno i davala nam podršku protiv ekipe koja je odlično stajala pozadi i koja nas je natjerala da trčimo i radimo više nego što smo željeli, ali i očekivali. Još nismo dovoljno uigrani, nedostajalo je brzine ali i nekih važnih igrača. Ipak, kapiten Rakitić je stalno bio gdje treba, igrao je u oba smjera, a i novajlije su bile dobre. Vitolo je bio bolji u sredini nego na lijevom boku napada, a Samperio je bio sjajan u ofanzivnim zadacima, ali ne i kada je naš rival imao loptu. Ti nedostaci su normalni za ovaj stadijum pripreme", naglasio je Emeri.

Bonus video: