Barselona razbila Santos 8:0!

Barselona je igrala na trofeju „Đoan Gamper” sa Santosom, koji je pozivnicu stekao prodajom Nejmara „blaugrani”, a neravnopravnom duelu (8:0) prisustvovali su i crnogorski novinari.
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta AP
Barselona, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.08.2013. 23:04h

Od specijalnog izvješača "Vijesti"

Barselona - Petak je na Svjetskom prvenstvu bio slobodan dan za vaterpoliste, zbog čega su pojedini navijači „ajkula” iskoristili priliku da uživo vide majstore fudbala na djelu.

Barselona je igrala na trofeju „Đoan Gamper” sa Santosom, koji je pozivnicu stekao prodajom Nejmara „blaugrani”, a neravnopravnom duelu (8:0) prisustvovali su i crnogorski novinari.

Pred početak prvog meča na „Kamp nouu” u novoj sezoni, predstavljeni su igrači Barse. Očekivano, najveće ovacije dobili su „senatori” Mesi, Ćavi, Inijesta, Pujol i Pike, kao i superstar iz Brazila Nejmar, koji je meč protiv bivšeg kluba počeo na klupi.

Pred početak se publici obratio i novi trener Herardo Martino, koji je, uz zahvalnost što je dio tako velikog kluba, skromno obećao veliki rad i borbu za trofeje.

Atmosfera na stadionu je bila razočaravajuća, jer se publika, koje je bilo oko 70 hiljada, oglašavala samo kada su padali golovi (srećom ih je bilo). Uzdasi su se mogli čuti i nakon nekog spektakularnog poteza, prije svih Busketsa, koji je nekoliko puta odigrao petom, iako mu je to do sada bilo strano. U ostatku vremena, atmosfera na najvećem stadionu u Evropi je više podsjećala na pozorišnu...

Santos za prvih 45 minuta nije dva puta prešao centar, nije uputio nijedan šut u okvir gola, a Barsa je mogla da vodi 7:0 ili 8:0. Bilo je „samo” 4:0, a u listu strijelaca su se redom upisivali Mesi, Leo (autogol), Aleksis Sančes i Pedro Rodriges.

Nakon odmora, na teren je sa još sedmoricom novih igrača stupio i Nejmar i odmah je dobio „vreo” doček - do njega je pokušao da dođe razjareni navijač Korintijansa, najvećeg rivala Santosa, ali su ga redari zaustavili.

Nakon toga, Barsa je nastavila da melje rivala u istom ritmu - dva pogotka je postigao igrač koji je na meti Mančester junajteda, Fabregas, a goleadu su zaključili Adrijano i 18-godišnji Kamerunac Dongu na asistenciju bivšeg kapitena Arsenala.

Brazilski vunderkind je imao dvije solidne šanse, ali je pregorio u želji da se dokaže na debiju u Kataloniji...

Bonus video: