Emeri: Mladost ima dobre ofanzivne sposobnosti

"Posebno bih skrenuo pažnju na ofanzivne sposobnosti Mladosti, na dobru igru u vazduhu i na veoma brza krila", rekao je trener Sevilje o večerašnjem protivniku
3 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2013. 11:52h

Trener Sevilje Unai Emeri govorio je juče na konferenciji za novinare o večerašnjem duelu protiv Mladosti.

Njegovo uvodno izlaganje pokazuje da je dobro analizirao igru ekipe Nikole Rakojevića.

"Nije sporno da igramo sa malo poznatim protivnikom iz mnogo slabije lige, ali moramo da budemo oprezni i da poštujemo našeg rivala. Posebno bih skrenuo pažnju na ofanzivne sposobnosti Mladosti, na dobru igru u vazduhu i na veoma brza krila. Ono što bi moglo da bude nedostatak našeg protivnika jeste predugo takmičenje u Evropi, jer će protiv nas odigrati već peti meč. U svakom slučaju, moramo da ih respektujemo, ali i da igramo na pobjedu, kako bismo dali satisfakciju navijačima koji će doći na stadion", rekao je u jednom dahu 41-godišnji stručnjak, nekadašnji trener Valensije i Spartaka iz Moskve.

Emeri je preuzeo Sevilju krajem prošle sezone, ali i za njega i za klub ovo će biti novi početak - početak bez Hesusa Navasa i Alvara Negreda, nosilaca igre koji su otišli u Mančester siti. Trener tima iz Andaluzije želi da vidi pozitivnu energiju u prvom zvaničnom meču ovog ljeta, ali istovremeno ne želi euforiju.

"Znate kakvi su prvi mečevi, navijači odmah žele da vide dobru igru, očekuju puno od novih fudbalera, igrači takođe žele da im uzvrate... Ta pozitivna energija nije loša, ali ne bih da to preraste u euforiju. Želim da odigramo strpljivo i agresivno, da pokušamo što više da držimo loptu, a da sa druge strane, odbrana počne od napada".

Sevilja ima velike evropske ciljeve...

"Sticajem okolnosti smo dobili šansu da igramo kvalifikacije za Ligu Evrope i tu šansu ne smijemo da ispustimo".

Doskorašnji vezista Čelzija Marko Marin biće spreman da počne utakmicu, iako je prije dva dana napustio trening, dok je nastup portugalskog golmana Beta još pod znakom pitanja.

"Odlučićemo pred meč. On osjeća bol koji se može poduprijeti, ali nećemo da rizikujemo. Ako ne bude mogao da brani, na gol će Havi Varas", rekao je Emeri.

Pojačanje iz Pari Sen Žermena, napadač Kevin Gameiro, jedini je fudbaler na kojeg Emeri ne može da računa. Umjesto njega počeće Vitolo, pojačanje iz Las Palmasa. Sevilja večeras protiv Mladosti igra svoju 50. evropsku utakmicu na “Sančes Pishuanu”.

Bonus video: