Ima li Peco Seviljskog berberina?

"Očekujem od mojih igrača da na trkačkom planu budu na nivou prethodnih utakmica. Samo ime Sevilje je dodatan motiv da pruže i daleko više od toga", kazao je Rakojević
16 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2013. 10:08h

Ne samo Mladost, već i crnogorski klupski fudbal uopšte, večeras će u 21.30 sati na stadionu “Ramon Sančes Pishuan”, u srcu španske pokrajine Andaluzije, biti na pravom ispitu vrijednosti.

I to u posljednjem duelu prvih mečeva trećeg kruga kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem sjajni španski tim, Sevilja dočekuje Mladost. Biće to i pokazatelj koliko entuzijazam i motiv evropskog debitanta mogu da znače u direktnom duelu sa dvostrukim osvajačem Kupa Uefa, članom španske Primere i ekipi koja pripada nekoj drugoj dimenziji.

Mladost je pokazala da veća želja može da presudi u mečevima sa mađarskim i slovačkim vicerpvacima, Videotonom i Senicom, ali se u malom podgoričkom timu ne zavaravaju pred najveći meč u istoriji kluba na “Sančes Pishuianu”.

"O Sevilji ne treba trošiti riječi. Samo podatak da su u ovom prelaznom roku doveli desetak vrhunskih igrača, govori sve - kratko je o današnjem rivalu prokomentarisao trener Mladosti, Nikola - Peco Rakojević.

On je crngorske fudbalske heroje sinoć izveo na posljednji trening, koji je na terenu “Pishuana” trajao tačno sat.

"Očekujem od mojih igrača da na trkačkom planu i odnosom prema igri i protiv Sevilje budu na nivou prethodnih utakmica u Evropi. Samo ime Sevilje je dodatan motiv da moji igrači pruže i daleko više od toga. Tako se, makar nadam, jer imamo dosta problema i oslabljeni smo u odnosu na prethodne utakmice. Ne mogu da računam na Išiharu Takua i Danila Tomića, koji nijesu više u klubu, a pojačanje, Balša Božović je sa ekipom trenirao tek dva dana. On nije prošao pripreme i nedovoljno je spreman, ali će ipak početi utakmicu. Jedino što očekujem je da svaki igrač da trenutni maksimum za što bolji rezultat", kazao je Rakojević.

Mladost je uz dosta problema sa prevozom doputovala u Sevilju i to u dvije odvojene grupe do Malage, a potom u dvočasovnoj vožnji autobusom i do krajnje destinacije, Sevilje.

"Iako sam 2005. godine branio za Budućnost, protiv Deportiva sam na golu bio samo u pobjedi pod Goricom od 2:1. Meč u La Korunji sam, nažalost, propustio zbog kartona, pa je utakmica na “Pishuanu” i za mene prva u špansko-crnogorskom okršaju na tlu Španije. Ostala je žal što i na “Riazoru” nijesam branio, ali smo ostavili odličan utisak i uz malo sreće smo mogli i više u tom dvomeču", prijestio se sjajni golman Mladosti Miroslav Vujadinović.

Šta očekuješ na golu Mladosti protiv Sevilje?

"Da se borimo kao i u prethodnim evropskim utakmicama i da naš fudbal predstavimo najljepše što možemo. Nadam se da će crnogorska javnost biti ponosna na nas nakon utakmice. Vruće je u Sevilji, oko 40 stepeni, ali i mi imamo 40 razloga da pokažemo najviše što možemo. Umorni smo od puta i četiri prethodne iscrpljujuće utakmice, ali i pored toga sada je vrijeme da budemo pravi i da dokažemo da smo se zasluženo izborili za dvomeč sa Seviljom", istakao je popularni Vujke.

Za razliku od njega napadač Ivan Knežević se nije žalio na umor.

"Bio sam u grupi sedmorice igrača koji su stigli dan ranije, i za razliku od većine saigrača imali smo vremena za odmor. Oni s u doputovali po velikoj vrućini i vidi im se umor. Zaboraviće se to do utakmice, koja je veliki ispit i u kojoj želimo da dokažemo da se i u Crnoj Gori igra dobar fudbal", obećao je Knežević.

SEVILJA - MLADOST

Sevilja - Stadion “Ramon Sančes Pishuan”. Kapacitet 45.500. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Početak u 21,30 časova.

Sevilja (4-2-3-1): Beto (Varas) - Koke, Facio, Pareha, Moreno - Kariso, Rakitić - Marin, Rejes, Vitolo - Baka.

Mladost (4-2-3-1): Vujadinović - Živković, Šofranac, Mitrović, Novović - Božović, Sanković - Savićević, Kaljević, Seratlić - Marković.

Galerija

Bonus video: