Realnost borba za opstanak

"Nezgodna okolnost je i što je kraj prelaznog roka blizu, pa je i sve manje prostora za pronalazak adekvatnih pojačanja, ili zamjena za odlazeće prvotimce", kaže trener Rudara
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2013. 20:27h

Tek što su u kratkoj ljetnoj pauzi preboljeli odlazak šestorice fudbalera (Lakićevića, Krkeljića, Nerića, Popovića, Igumanovića i Alića), a stručni štab sa onima što su ostali prebrodio jedno kolu u kvalifikacijama za Ligu Evrope i uigravao ekipu za predstojeća prvenstvena iskušenja, u Rudaru su se suočili sa novim, sličnim kadrovskim problemom.

Naime, još najmanje trojica standardnih prvotimaca u predstojećoj sezoni neće braniti boje pljevaljskog prvoligaša. Riječ je o Predragu Brnoviću, Gavrilu Petroviću i Dejanu Damjanoviću, dok su takođe blizu odlaska i Nenad Stojanović, Neđeljko Vlahović i Dušan Nestorović.

Koliko će odlazak još šestorice iskusnih igrača negativno uticati na ambicije Rudara, ne treba posebno naglašavati, a oni najveći pesimisti vjerovatno će reći da je borba za opstanak najveći domet, sada već izuzetno podmlađenog sastava.

"Očekivali smo odlaske, ali nešto slično ovome, svakako ne. Brnović će, sve su prilike, u Čelik, Damjanović u Lovćen, za Petrovića još ne znam, Stojanović je u kontaktu sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca, koji želi da se vrati u Super ligu Srbije, Vlahović čeka poziv iz Irana. Šta će od svega biti, ne znam, ali ako ostane ovako, zaista nam neće biti nimalo lako u narednoj sezoni. Nezgodna okolnost je i što je kraj prelaznog roka blizu, pa je i sve manje prostora za pronalazak adekvatnih pojačanja, ili zamjena za odlazeće prvotimce", kaže trener Rudara, Mirko Marić.

Rudar je prekjuče odigrao kontrolnu utakmicu sa timom sastavljenim od omaldinaca i igrača koji su bili na probi.

Međutim, samo jedan je zadovoljio ukuse stručnog štaba, Ognjen Šinik iz lučanske Mladosti, koji će praviti društvo preostaloj četvorici novajlija, Radanoviću, Ćosoviću, Gordiću i Mijuškoviću.

Do početka prvenstva, „rudari“ će odigrati još tri trening utakmice. Danas je u Novoj Varoši protivnik bio Zlatar, u četvrtak je zakazan duel sa Sinđelićem na Zlatiboru, a ime rivala za subotu i takozvanu „generalku“, još nije poznato.

Bonus video: