Šerif pucao ćorcima na Maksimiru

Stefan Nikolić igrao 90 minuta u pobjedi Steaue, Luka Đorđević presjedio na klupi, Fatos Bećiraj nije bio ni u protokolu
4 komentar(a)
Nikolić, Foto: Beta/AP
Nikolić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.07.2013. 21:45h

Da nije tim koji pripada evropskoj eliti, kako je najavio prošlog utorka kraj Bistrice, Šerif je pokazao večeras na Maksimiru - moldavski šampion srećno je izvukao samo minimalan poraz (1:0), ali je Dinamo uprkos tome pred vratima 4. kola kvalifikacija za LŠ.

"Pokazali smo da smo puno bolja ekipa, mogli smo da slavimo i ubjedljivije, ali dobro je i ovako, s obzirom da smo pogodili prekasno", prokomentarisao je trener Dinama Krunoslav Jurčić.

Golman Šerifa, Hrvat Vjekoslav Tomić (Stajila, koji je branio protiv Sutjeske, ostao je na klupi) spretno je čuvao svoju mrežu sve do 89. minuta, kada nije mogao ništa da uradi nakon preciznog šuta Rukavine glavom. "Modri" su prije toga dominirali čitav meč i promašili mnoštvo šansi, a do gola su mogli i u nadoknadi. Atipično onome što su pokazali u mečevima sa Sutjeskom, moldavski Brazilci su se večeras u Zagrebu orjentisali isključivo na kontre...

Crnogorski reprezentativac Fatos Bećiraj nije bio ni na klupi za rezerve.

Na korak od prolaska u 4. kolo kvalifikacija za LŠ su i Zenit, koji je slavio na gostovanju Nordsjelandu 1:0, ali i PSV Ajndhoven, koji je tek u drugom poluvremenu slomio otpor Zulte-Varegema na "Filips areni".

Luka Đorđević je kod Zenita presjedio na klupi u meču koji je odlučio Aleksandar Keržakov, svojim prvim golom u zvaničnom meču još od oktobra 2012. godine.

Stefan Nikolić je protiv Dinama u Tbilisiju zamijenjen u 90. minutu, pomogavši Steaui da završi posao oko plamana u narednu rundu (0:2). Oba gola za Rumune postigao je Janku, u 64. i 80. minutu.

Lion je minimalno slavio na "Žerlanu" protiv Grashopersa (gol Biševca u 64. minutu), ali je veliki favorit pred revanš u Cirihu.

Rezultati:

Šahtjor Karagandi - Skenderbeg 3:0

Austrija Beč - Hafnarfjordur 1:0

Kalju - Plzenj 0:4

Dinamo Tbilisi - Steaua 0:2

Bazel - Makabi Tel Aviv 1:0

Nordsjeland - Zenit 0:1

PAOK - Metalist 0:2

PSV - Zulte-Varegem 2:0

Lion - Grashopers 1:0

Srijeda:

Molde - Legija

APOEL - Maribor

Ludogorec - Partizan

Salzburg - Fenerbahče

Seltik - Elfsborg

Bonus video: