Kaljević i Sanković igraju protiv Sevilje!

Mladost je jučei potvrđeno da će igrači u Ligi Evrope pauzirati nakon trećeg žutog kartona, a da potom svaka naredna dva povlače diskvalifikaciju
5 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.07.2013. 11:40h

Prolasku u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, sjajni vezista Bojan Sanković i junak pobjede u Senici, Bojan Kaljević nijesu se mogli radovati na pravi način, zbog žutih parnih kartona zarađenih u dvomeču sa slovačkim viceprvakom.

Ipak, njihovi snovi će biti ostvareni, pošto je juče Mladosti potvrđeno da će igrači u Ligi Evrope pauzirati nakon trećeg žutog kartona, a da potom svaka naredna dva povlače diskvalifikaciju.

"Ne znam šta da kažem, presrećan sam! Zvao me je predsjednik i sopštio vijest, a ja nijesam bio u stanju da povjerujem odmah. Svi smo u klubu samo maštali o igranju na “Pishuanu”, a meni se u jednom trenutku zbog kartona srušio svijet. Ipak ću igrati i sada je sve super, a posebno mi je drago i zbog Sankovića. Zalužio je da igra utakmicu karijere u Sevilji, odnosom i pokazanim kvalitetom u kvalifikacionim duelima. Jedino ostaje žal što se kapiten Danilo Tomić nije uspio dogovoriti, ali i ova vrućina po kojoj je gotovo nemoguće trenirati".

"Ali, i u Sevilji je vruće, pa nas raduje što se utakmica igra od 21.30 sati. Ne prijetimo Sevilji, ne pada nam na pamet, ali želimo da izađemo na teren i damo maksimum. Nadam se da se nećemo obrukati, uprkos tome što je to ekipa sa najboljim skorom kući i sa sve samim zvijezdama u timu. Ipak, prvenstvo im nije počelo, pošli su im Negredo i Navas, i utakmica sa nama im je prva zvanična, pa se nadamo da i nijesu baš uigrani kako treba", kazao je Kaljević, strijelac pobjedonosnog gola u Senici.

Uprkos pogotku za prolaz, nijesi baš bio raspoložen za priču nakon pobjede u Senici. Zašto?

"Bio sam isuviše umoran, a dodatni teret bilo je saznanje da ću propustiti Sevilju. Osim toga, nije mi bilo svejedno zbog dva promašena zicera u ranijim utakmicama kvalifikacija, pa sam igrao pod ogromnim opterećenjem. A jako je teško igrati najvažniji meč pod takvim psihološkim opterećenjem. Taj gol u Senici je zbog svega najdraži u mojoj karijeri i nikada tako nijesam bio srećan na terenu. A osvajao sam i prvenstvo i kup Uzbekistana sa Bunjodkorom u kojem je trenirao čuveni Veliki File (Luis Felipe Skolari). To je sjajan trener, tako opušten i sa puno razumijevanja", kazao je Kaljević, koji je Mladost pojačao u januaru ove godine.

Za razliku od prethodnih sezona, Uefa je propozicijama, tačnije članom 22 predvidjela da tek treći žuti karton dobijen u različitim utakmicama povlači meč suspenzije, a potom su kobni peti, sedmi...

"Jednostavno mi ništa ne dopire do svijesti od kada sam čuo da ću moći da igram u Sevilji. Presrećan sam! Istrčati na teren protiv igrača Sevilje za mene je najveća sreća. Zato jedva čekam trening, uprkos nesnosnoj vrućini, da radost podijelim sa ekipom. Danas ćemo imati samo jedan trening pa ćemo valjda uspjeti da se oporavimo od umora i pakla u kojem moramo trenirati. I moramo nastaviti da vjerujemo i protiv Sevilje, kako bi pred revanš obezbijedili što povoljniji rezultat. To je druga dimenzija fudbala, ali eto, nećemo se predati pa kako bude", nije krio sreću ni 19-godišnji vezista Sanković.

Bonus video: