Čelik na pripreme sa deset pojačanja

"Zna se šta smo do sada izgubili a šta dobili u prelaznom roku. Neko će reći previše, a neko premalo, a u pravu su i jedni i drugi, zavisi sa koje se tačke gleda", rekao je trener Slavoljub Bubanja
158 pregleda 2 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.07.2013. 15:21h

Nova baza fudbalera Čelika je Vrnjačka Banja - izabranici Slavoljuba Bubanje u narednih sedam dana brusiće formu za start novog šampionata, u kojem su opet proklamovali visoke ambicije.

O tome govori i podatak da je u Nikšić stiglo čak deset novih fudbalera, zaključno sa doskorašnjim vezistom Rudara Predragom Brnovićem, koji je juče postigao dogovor sa upravom “metalurga”.

Osim njega, nova imena su i golman Zoran Aković, zatim Milovan Nikolić, Nemanja Kosović, Ljubo Baranin, Ahmed Mujdragić, Semir Hadžibulić, Nebojša Prtenjak, Miloš Đalac i Bojan Kalezić.

Tako su Nikšićani, za razliku od predhodne sezone, u potpunosti izmjenili tim, koji je još uvijek u fazi stvaranja. Kroz seriju kontrolnih mečeva stručni štab će se upoznati sa pridošlicama u crveni dres.

"Zna se šta smo do sada izgubili a šta dobili u prelaznom roku. Neko će reći previše, a neko premalo, a u pravu su i jedni i drugi, zavisi sa koje se tačke gleda. Pred stručnim štabom je težak zadatak, da za više nego kratko vrijeme uigra novi tim, sklopi kockice, promješa karte od novog i starog i da izabere najbolje. Ulog je ogroman, a greške moraju biti isključene. U ovom trenutku najbitnije je da nas zaobiđu povrede", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Dakle, cilj “metalurga” ponovo će biti visok plasman - izlazak u Evropu, možda i napad na neki trofej.

" Nema unaprijed dobijenih utakmica. Moramo da dokažemo da imamo kvalitet za vrh tabele. Fudbaleri moraju maksimalno biti skoncentrisani na obaveze i treninge. Želim da djelujemo racionalno i mudro. Nisam od onih koji misle da se može sve da se postigne preko noći. Očekuje nas mukotrpan rad u Vrnjačkoj Bani, a koliko smo dobro radili pokazaće prvenstvene utakmice. Svi će dobiti priliku da pokažu šta znaju, a samo najbolji mogu osigurati mjesto u timu", jasan je Bubanja.

Nova sezona startuje 10. avgusta, Čelik u prvom kolu gostuje Rudaru u Pljevljima.

Ko ide u Vrnjačku banju

Osim šefa stručnog štaba Slavoljuba Bubanje, pomoćnika Dejana Miljanića, Željka Ćehe, Jova Đurđevića, fizioterapeuta Rada Gutovića i vođe puta Dragomira Jaredića, na put su krenuli sljedeći fudbaleri: Zoran Aković, Nikola Delibašić, Suad Ličina, Milovan Nikolić, Predrag Videkanić, Nemanja Kosović, Dejan Kovačević, Mirko Koprivica, Darko Bulatović, Danilo Vuković, Ljubo Baranin, Ilija Bulatović, Nenad Bubanja, Ahmed Mujdragić, Semir Hadžibulić, Vasilije Jovović, Zijad Adrović, Nebojša Prtenjak, Filip Ćipranić, Mrdelja Čvorović, Filip Jaredić, Ivan Ivanović, Darko Zorić, Stevan Račić, Žarko Vilotijević, Miloš Đalac, Bojan Kalezić, Danilo Pavićević i Nikola Globarević.

Bonus video: